Ingrediente
● 1 iepure de 1 kg |
● 300ml vin rosu |
● 100g masline taggiasche |
● 2 linguri pinoli |
● 2 foi de dafin |
● 1 lingura de cimbrisor proaspat/uscat |
● 1 ceapa mare |
● 4 catei de usturoi |
● supa de pui/legume cat e nevoie |
● sare |
● piper |
● ulei de masline |
● cateva ace de rozmarin |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
2h:20min
Iepurele se taie bucati si se lasa in apa, iar inainte de a curata ceapa si usturoiul, bucatile de iepure se scot din apa, se sterg cu un servet de bucatarie si se lasa deoparte. Ceapa si usturoiul se curata, se spala si se taie marunt.
Separat se pune intr-o tigaie se pune ulei de masline, iar cand acesta incepe sa sfaraie se pun bucatile de iepure, ceapa si usturoiul.
Se lasa la prajit cateva momente carnea cu ceapa si usturoiul apoi se pun vinul rosu, cimbrisorul, putina sare, piper si foile de dafin rupte.
Dupa ce a scazut vinul, se adauga supa de pui/legume putin cate putin, pana cand carnea e moale. Cand se adauga pentru ultima data supa se pun si acele de rozmarin, pinoli si maslinele.
Se mai lasa pe foc cateva momente pana scade supa, apoi se opreste focul si se lasa la racit. Cand e calduta se poate servi.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Iepure A la Liguria" nu uita sa ii faci un review.
Separat se pune intr-o tigaie se pune ulei de masline, iar cand acesta incepe sa sfaraie se pun bucatile de iepure, ceapa si usturoiul.
Se lasa la prajit cateva momente carnea cu ceapa si usturoiul apoi se pun vinul rosu, cimbrisorul, putina sare, piper si foile de dafin rupte.
Dupa ce a scazut vinul, se adauga supa de pui/legume putin cate putin, pana cand carnea e moale. Cand se adauga pentru ultima data supa se pun si acele de rozmarin, pinoli si maslinele.
Se mai lasa pe foc cateva momente pana scade supa, apoi se opreste focul si se lasa la racit. Cand e calduta se poate servi.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Iepure A la Liguria" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
Aparat de vidat alimente FFS005X-01, vidare uscata/umeda, functie pulse
- 150 lei
1049.99 lei
899.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany