Iahnie de Fasole cu Oltenesti

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Iahnie de Fasole cu Oltenesti

Ingrediente

  • 500 grame fasole boabe
  • 1 ceapa
  • 3 feliute de bacon
  • 1 cutie de rosii in bulion/ suc de rosii
  • 5 carnaciori oltenesti
  • 1 legatura marar proaspat
  • sare
  • piper si legume uscate (knorr)

Mod de preparare

Alegem, spalam boabele de fasole si le lasam sa se inmoaie cu o seara inainte.

A doua zi punem fasolea la fiert in apa cu un praf de sare. Dupa ce a inceput sa fiarba, punem pe foc un alt vas cu apa pe foc, iar cand apa din acest al doilea vas incepe sa fiarba, schimbam apa de la fasolea noastra (procedez astfel pentru a castiga timp, dar si pentru ca in acest fel evitam sa avem dureri de burtica). Lasam sa fiarba in continuare si dupa aproximativ 30 de minute, schimbam din nou apa. Este suficient de doua ori.

Intr-o tigaie calim bucatele de bacon, pe care le lasam deoparte. In aceeasi tigaie calim ceapa tocata cat mai marunt si adaugam legumele uscate, iar cand devine sticloasa punem o cescuta de apa si bucatelele de bacon. Lasam pe foc inca 5 minute si adaugam rosiile in bulion sau sucul de rosii. Condimentam cu sare, piper si boia si lasam sa fiarba timp de 15 minute. Cand fasolea are bobul fiert bine adaugam sosul nostru de rosii cu bacon. Amestecam si condimentam dupa gust. Lasam sa fiarba pana scade si mancarica are consistenta.

Intr-o tigaie de teflon "prajim" fara ulei bucatele de carnati oltenesti. Cand fasolea este gata luam vasul de pe foc si adaugam marar tocat.

Servim cu oltenesti si muraturi.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie