Ficatei de Pui cu Sos

Complexitate
redusa
Ficatei de Pui cu Sos

Ingrediente

  • -500 g ficatei de pui
  • -faina
  • -lapte
  • -2 cepe, taiate pestisori
  • -1-2 linguri unt
  • -1 lingurita boia dulce
  • -1 varf de cutit zahar
  • -sare
  • -piper
  • -ulei
  • Pentru sos:
  • -3-4 linguri maioneza
  • -1/2 lingurita mustar
  • -2 linguri smantana sau 1 lingura smantana+ 1 lingura iaurt
  • -1-2 catei de usturoi pisati sau 1/2 lingurita praf de usturoi
  • -sare

Mod de preparare

Spalati, curatati de pielite ficateii si puneti-i la scurs. Taiati-i fasiute, puneti-i intr-un bol, turnati peste ei lapte cat sa-i acore si dati la rece pentru cel putin 1 ora.

Intre timp, caliti in ulei ceapa doar pana se inmoaie si dati deoparte.

Amestecati faina, sarea, piperul macinat, zaharul si boiaua. Treceti bucatelele de ficat scurse de lapte prin amestecul cu faina insistand pentru a nu exista ficat neacoperit sau bucatele de ficat lipite intre ele. Prajiti-le pe toate partile in unt incins, dar nu mai mult de 3- 4 minute ca sa nu se intareasca.

Transferati-le pe masura ce le-ati prajit intr-un vas mai mare, turnati sosul peste ele, in strat si puneti deasupra ceapa calita. Nu amestecati.

Acoperiti vasul si dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pentru circa 10- 15 min. Serviti imediat langa garnitura si muraturile sau salata preferata.

Sos de maioneza cu mustar :

Amestecati toate ingredientele enumerate adaugand cantitati mai mari sau mai mici fata de cele precizate, dupa gust. Daca folositi maioneza din comert si aceasta este sarata nu mai puneti sare decat daca este nevoie.

Un preparat in care nu simti gustul pronuntat de ficat, desi este ingredientul principal, ba mai mult, aproape nici nu-l percepi, cu o combinatie interesanta de ficatei prajiti, sos de maioneza cu mustar si ceapa calita.
O reteta ucrainiana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa