Creierul se curata de pielite, si se pune la fiert in apa cu sare si cu putin otet (cca . 1/2 ling.) aproximativ 10 minute. Se scoate apoi din apa ,se lasa la racit si la scurs si se taie marunt.
Ceapa se taie marunt si se caleste pe unt cateva minute si se adauga apoi creierul taiat lasandu-l inca 2 minute pe foc se sareaza dupa gust.
Se unge un vas cu putin rama si compozitia de mai sus o asezam in vas si punem deasupra smantana si apoi cascavalul ras. Se da totul la cuptor ptr 15 minute. (cuptorul se incalzeste inainte).
Se poate servi cu cuburi de paine prajite in putin unt ,in care zdrobim 1 catel de usturoi si codimentam cu sare. Se poate adauga pe farfurie si un surplus de smantana sau chiar si un sos cu hrean.
PS. De obicei fac acest fel ,cand pregatesc creier pane , si atunci imi raman o gramada de bucatele mici de creier.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustPentru aceasta delicioasa reteta m-am inspirat de la Rocsi.
Painici umplute cu muschi file si cascavalDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii