Mai strecor un creier aici:?
Un fel de ceva pe care l-am inventat eu si care este deosebit de fin. Un fel de mancare inspirat de vesnicele budinci englezesti - cu peste mai ales ... Am vazut de multe ori cum fac ei acele budinci gustoase dar niciodata nu mi-a trecut prin cap sa inventez eu una.
Avand creier in stoc am gandit o 'budinca'
Deci: creier blansat, lapte, smantana de frisca, smantana fermentata, cubulete de franzela si condimente.
Punem laptele la fiert cu o frunza de dafin, o jumatate de ceapa, o crenguta de cimbru si cateva boabe de piper dulce. Lasam sa infuzeze aromele.
Sa va ganditi asa: la 100 gr. creier puneti tot atata compozitie de: lapte (infuzat), smantana fermentata si smantana de frisca - deci cam 30 de gr. din fiecare. Eu nu masor, le cam iau dupa ochi, dar de data asta am masurat - chiar daca stiu ca nimeni nu va face reteta - din respect pentru site.
Puneti intr-un bol si amestecati smantana, smantana de frisca si oul pana la omogenizare. Inmuiati cuburelele de franzela in laptele infuzat si strecurat si adaugati-le in bol. Amestecati cu grija si adaugati creierul blansat. Lasati la odihnit pana ungeti cateva pahare cu unt.
Impartiti compozitia in paharele unse si puneti la cuptor, intr-o tava cu apa fierbinte (sau in vasul sub presiune) pentru o jumatate de ora.
In acest timp pregatiti o vinegreta din ulei, otet, zahar, sare in care sa vestejiti frunze de salata si felii de rosie. Scoateti din cuptor'budinca si asezati-o pe un pat de salata. Picurati deasupra sos brun spaniol.
Nu mai zic pofta buna ... zic sa va faceti curaj! Habar n-aveti ce pierdeti:))
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaZacusca de vinete cu legume tocate marunt este o reteta traditionala romaneasca, preparata din vinete coapte, ardei copti,...
Zacusca de vinete – cu legume tocate maruntAstazi te voi invata o reteta ca la mama mea acasa, cu iz de studentie si voie buna. E printre primele retete pe care le-am...
Ostropel de pui ca la mama acasaDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii