Se curata foarte bine capul de vitel si se pune sa stea cateva ore in apa rece, schimband apa de e nevoie, pana nu mai ramane nici o urma de sange. Capul trebuie sa fie foarte bine cuprins de apa, caci partea care sta la aer se inegreste. Se pune sa fiarba apa intr-o oala incapatoare adaugand o lingura de sare, o ceapa mare, 10-12 boabe de piper, 2 frunze de dafin si 6 linguri de otet. Cand apa clocoteste, se pune capul si se lasa sa fiarba cam 2 ore la foc mic. Se curata carnea de pe oase, se aseaza pe o farfurie. Se pregateste o maioneza cu putin mustar si se toarna deasupra. Imprejur se fac mici movilite alternand din aspic, capere, sardele de Lissa spalate si fara oase, albus si galbenus de ou rascopt, toate tocate marunt.
Este o reteta de cartofi cu maioneza la cuptor, inspirata de la Andreea-Caroline. Multumesc, Andreea, pentru aceasta reteta!...
Cartofi auriiO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii