Boeuf Bourguignon (fara Vin)

Postat pe: 27-09-2010
(3)

Ingrediente

1 kil de carne de vita
un pumn doua de sunca
3 morcovi
o ceapa si o echalota (ceapa de apa)
o cutie de ciuperci 250 gr
2 bucatele de usturoi
eventual 2 linguri de faina
daca vreti sa o faceti cu vin
puneti 2/3 dintr-o sticla
eu am pus o supica de legume cu 2 lingurite de borsh magic
la mine unele ingrediente au disparut din poze, mare minune
am tot facut si sters intre timp din ele si am ramas cu astea, se intampla

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h:30min
Deci daca nu vreti sa fierbeti 3 ore la ea va sfatuiesc sa folositi o oala sub presiune, in care puneti un pic de ulei de masline si apoi caliti carnea un pic, o scoateti si puneti ceapa la calit in zeama care s-a scurs din carne, apoi puneti sunca, si lasati un piculet asa, adaugati morcovii si ciupercile, amestecati bine si apoi carnea de vita.

Dupa ce le amestecati si le condimentati cu sare, piper, puneti foi de dafin eventual, si acoperiti cu zeama (sau cu vin ) si puneti capacul la oala sub presiune si lasati la foc foarte mic, aproximativ 1.30-2 ore.

Daca nu vreti sa puneti la oala sub presiune ( cucta ) o puteti baga la cuptor, da acolo o sa aiba nevoie cam de 3 ore.

Carnea la final o sa devina foarteeeee frageda si sfaramicioasa.
Asta este un fel doar ( si cred cel mai rapid ) de a face boeuf bourguignon, sunt si altele mai complicate si cu alte ingrediente.


Se poate servi cu cartofi natur sau cu, cus-cus, sau cu ce doriti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Boeuf Bourguignon (fara Vin)" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

larisageorgeta5
•  10.11.2012 03:33:50

interesant a o sa fac si eu

simonica37
•  09.09.2009 14:59:38

reteta e ok aspect ok,dar zi-mi te rog ce oala cu presiune ai,ca in a mea daca vaca e matusalemica nu are nevoie mai mult de o ora.

lucia_bp
•  21.11.2008 21:24:13

Interesanta reteta !

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Boeuf Bourguignon (fara Vin)