Tarta cu peste, dovlecel si porumb

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu peste, dovlecel si porumb

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 350 gr faina
  • 200 ml apa calduta
  • 15 gr drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • 3 linguri ulei
  • Umplutura:
  • 500 gr sardine in sos tomat
  • 150 gr boabe de porumb
  • 1 dovlecel mic
  • 1 gogosar
  • 1 lingurita rozmarin uscat
  • piper
  • 5-6 linguri parmezan ras

Mod de preparare

Aluatul:
Cernem faina intr-un bol, presaram sarea.
Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva, o adaugam peste faina.
Incepem sa framantam, turnam apa cate putin, pana obtinem un aluat omogen si elastic.
La final incorporam si uleiul. Acoperim cu un prosop curat, lasam la dospit 35-40 de minute.
Umplutura:
Scoatem sardinele din conserva cu tot cu sosul tomat si cu multa atentie ii scoatem oasele, la mine sardinele au fost ceva mai maricele asa ca nu a fost foarte greu sa le curat. Le sfaramam putin cu furculita.
Dovlecelul il spalam, il taiem rondele, gogosarul il spalam, il taiem felii rotunde si scuturam semintele.
Luam aluatul dospit, il rasturnam pe masa de lucru, pe care presaram putina faina inainte.
Intindem cu sucitorul o foaie potrivit de groasa, o asezam intr-o tava mare de aragaz tapetata cu hartie de copt. Tapetam si pe margini cu aluat, iar surplusul il indepartam.
Intepam aluatul cu furculita, punem cam jumatate din peste.
Asezam rondele de dovlecel, presaram porumbul, apoi feliile de gogosar.
Punem restul de peste uniform, presaram piper, rozmarin iar la final parmezanul ras.
Introducem tarta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumeneste si prinde o crusta aurie deasupra.
Cand este gata, o scoatem sa se raceasca putin si se poate servi.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia