Somon Dietetic si Medalion cu Sos de Macris

Complexitate
redusa
Somon Dietetic si Medalion cu Sos de Macris

Ingrediente

  • 4 bucati (file) de somon
  • sare
  • piper
  • marar uscat
  • rosmarin uscat si bine maruntit
  • totul dupa gust
  • 2-3 linguri de ulei
  • 1 lingurita de zahar nerafinat
  • legume (am avut doar morcovi si pastarnac)
  • usturoi uscat dupa gust
  • vin pentru stropit pestele (optional) sos macris (http://www reteteculinare ro/forum/discutii/sos_de_macris-11530/)

Mod de preparare

Deci luam fileurile de somon, le spalam bine, verificam sa nu ramana in ele nici un oscior razlet dupa care le asezam pe un gratar intr-o tava care merge la cuptor. Saram, piperam, presaram mararul, usturoiul uscat si tocat bine deasupra precum si rosmarinul fin tocat.

Stropim cu vin daca il folosim (eu nu am folosit) si punem la cuptor la temperatura de 350 f sau 180 c pentru 15 minute. Daca aveti cumva fileurile groase (2 cm sau mai mult) atunci se mareste timpul de coacere.

Pentru a sti exact cand este gata somonul, deschidem usa cuptorului si daca vedem pe suprafata lui urme albicioase cu aspect de grasime, atunci asta inseamna ca in cateva minute (2-3) pestele e gata. Scoatem din cuptor si acoperim cu o hartie de copt si cu folie de aluminiu deasupra.

In timp ce se coace pestele, curatam morcovi, pastarnac, cartofi, fasole etc ... ce legume vreti sa folositi, le taiati la marime egale (aproximativ) si le puneti intr-o sita asezata deasupra unui vas cu apa care fierbe.

Acoperiti sa nu iasa aburii afara si fierbeti asa pana sant destul de moi dar totusi crocante. Asezam legumele fierte la abur langa peste si servim cu mujdei. Se presara deasupra rosmarin proaspat dar foarte fin tocat.

Pentru medalionul de somon cu sos de macris ..... dintr-un flie de somon se decupeaza cateva bucati in forma rotunda (pielea se indeparteaza). Resturile formate in urma decuparii se pun in punga si se pastreaza la congelatorsau se prajesc si ele in ulei si se folosesc la o mancare de paste fainoase.

Intr-o tigaie se pune uleiul si zaharul nerafinat si se pune pe flacara la foc moale. Cand este destul de fierbinte uleiul se introduce medalioanele de somon care in prealabil au fost sarate, piperate, presarate cu rosmarin, marar si usturoi. Se prajeste in uleiul incins pe ambele parti pana prinde o crusta aurie, crocanta.

Se aseaza deasupra sosului de macris, se presara usturoi uscat deasupra si se serveste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda
Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune
Cele mai apreciate rețete
Spaghete carbonara reţetă
1
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Prajitura cu mere si crusta de nuci
Culinar.RO

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa