Somon Dietetic si Medalion cu Sos de Macris

Complexitate
redusa
Somon Dietetic si Medalion cu Sos de Macris

Ingrediente

  • 4 bucati (file) de somon
  • sare
  • piper
  • marar uscat
  • rosmarin uscat si bine maruntit
  • totul dupa gust
  • 2-3 linguri de ulei
  • 1 lingurita de zahar nerafinat
  • legume (am avut doar morcovi si pastarnac)
  • usturoi uscat dupa gust
  • vin pentru stropit pestele (optional) sos macris (http://www reteteculinare ro/forum/discutii/sos_de_macris-11530/)

Mod de preparare

Deci luam fileurile de somon, le spalam bine, verificam sa nu ramana in ele nici un oscior razlet dupa care le asezam pe un gratar intr-o tava care merge la cuptor. Saram, piperam, presaram mararul, usturoiul uscat si tocat bine deasupra precum si rosmarinul fin tocat.

Stropim cu vin daca il folosim (eu nu am folosit) si punem la cuptor la temperatura de 350 f sau 180 c pentru 15 minute. Daca aveti cumva fileurile groase (2 cm sau mai mult) atunci se mareste timpul de coacere.

Pentru a sti exact cand este gata somonul, deschidem usa cuptorului si daca vedem pe suprafata lui urme albicioase cu aspect de grasime, atunci asta inseamna ca in cateva minute (2-3) pestele e gata. Scoatem din cuptor si acoperim cu o hartie de copt si cu folie de aluminiu deasupra.

In timp ce se coace pestele, curatam morcovi, pastarnac, cartofi, fasole etc ... ce legume vreti sa folositi, le taiati la marime egale (aproximativ) si le puneti intr-o sita asezata deasupra unui vas cu apa care fierbe.

Acoperiti sa nu iasa aburii afara si fierbeti asa pana sant destul de moi dar totusi crocante. Asezam legumele fierte la abur langa peste si servim cu mujdei. Se presara deasupra rosmarin proaspat dar foarte fin tocat.

Pentru medalionul de somon cu sos de macris ..... dintr-un flie de somon se decupeaza cateva bucati in forma rotunda (pielea se indeparteaza). Resturile formate in urma decuparii se pun in punga si se pastreaza la congelatorsau se prajesc si ele in ulei si se folosesc la o mancare de paste fainoase.

Intr-o tigaie se pune uleiul si zaharul nerafinat si se pune pe flacara la foc moale. Cand este destul de fierbinte uleiul se introduce medalioanele de somon care in prealabil au fost sarate, piperate, presarate cu rosmarin, marar si usturoi. Se prajeste in uleiul incins pe ambele parti pana prinde o crusta aurie, crocanta.

Se aseaza deasupra sosului de macris, se presara usturoi uscat deasupra si se serveste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
2
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
3
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic
Bucataras.RO

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

Învață să pregătești suberek cu carne: un preparat tradițional turcesc, crocant și savuros, umplut cu carne bine...

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti