Scrumbie Marinata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

    Mod de preparare

    Se dezgheata scrumbia, daca este scoasa de la congelator. Daca este proaspata, se taie capul, se curata de solzi si de mate, dupa care se spala bine cu apa rece de la chiuveta si se lasa 2-3 ore in apa ca sa iasa tot singele din peste. Apoi se aseaza intr-un vainic cu multa sare pentru ca el oricum isi ia cita sare ii trebuie, dupa care se pune la frigider si se lasa 24 de ore.

    Dupa 24 de ore se scoate si se spala de citeva ori la jet de apa rece si se scurge bine de apa, dupa care se toarna peste scrumbie in vainic otet cit sa treaca putin peste el si se baga din nou la frigider 24 de ore.

    Dupa 24 de ore se scoate de la frigider si se pune inr-o stecuratoare mare deasupra la vainicul cu otel sa se scurga bine.

    Dupa ce s-a scurs citeva minute luati bucata cu bucata si o asezati in borcane de 400g sau 800g in functie de cum prefera fiecare si puneti in borcan peste scrumbie citeva boabe de piper, citeva rondele de ceapa taiata fideluta, citeva rondele de morcov crud, 2-3 masline negre, 1-2 foi de dafin si citeva seminte de mustar.

    Intre timp, cit asezati pestele la borcane, otetul in care a stat pestele la frigider se lasa sa se limpezeasca dupa care se pune otetul in borcan peste scrumbie pina la semnul borcanului.

    In borcan, peste otetul pus pina la semn, se mai pune putin ulei, dar atentie ! Nu umpleti borcanul pina in gura, lasati de un deget grosime borcanul gol.

    Daca gasiti in momentul curatarii pestelui lapti, nu-i aruncati. Puneti-i intr-un castron cu sare, putin ulei si putin otet dupa care le frecati cu furculita pina se fac albe. Dupa care puneti cite o lingurita sau lingura in functie de marimea borcanului peste tot ce ati pus in borcan. Se capseaza borcanul sau se stringe capacul daca este cu filet si se aseaza intr-o oala in functie de cite borcane aveti.

    Se pune apa pina trece la 3-4 degete peste borcane si se pun la fiert la foc moale. Dupa ce a dat apa in clocot se lasa sa fiarba 20 minute dupa care se opreste focul si se lasa borcanele acolo pina se raceste apa de tot. Se pastreaza la loc racoros sau la frigider.
    mentiuni:

    Se serveste de preferinta rece de la frigider. Pofta buna (este super buna).

     

    Comentarii

    Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

    Paris Brest

    Paris Brest

    Paris Brest
    Curry de pui - cel mai gustos curry

    Curry de pui - cel mai gustos curry

    Curry de pui - cel mai gustos curry
    Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata

    Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata

    Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata
    Cele mai apreciate rețete
    Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
    1
    Carte de bucate

    Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

    Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

    Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
    Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
    2
    Dulciuri

    Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

    Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

    Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
    Tort Racoros
    4
    Dulciuri

    Tort Racoros

    Tort Racoros
    Reţetă de preparare a papanaşilor cu Smântână și Dulceață de Afine
    5
    Produse de panificatie si patiserie

    Reţetă de preparare a papanaşilor cu Smântână și Dulceață de Afine

    Reţetă de preparare a papanaşilor cu Smântână și Dulceață de Afine
    Parteneri
    Chec la cana cu Nutella
    Culinar.RO

    Chec la cana cu Nutella

    Checul la cana este o metoda super-rapida de a avea un desert absolut delicios in timp record. Checul pufos cu nutella este...

    Chec la cana cu Nutella
    Supa de ceapa
    Gustos.RO

    Supa de ceapa

    Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.

    Supa de ceapa