Scrumbie Marinata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

    Mod de preparare

    Se dezgheata scrumbia, daca este scoasa de la congelator. Daca este proaspata, se taie capul, se curata de solzi si de mate, dupa care se spala bine cu apa rece de la chiuveta si se lasa 2-3 ore in apa ca sa iasa tot singele din peste. Apoi se aseaza intr-un vainic cu multa sare pentru ca el oricum isi ia cita sare ii trebuie, dupa care se pune la frigider si se lasa 24 de ore.

    Dupa 24 de ore se scoate si se spala de citeva ori la jet de apa rece si se scurge bine de apa, dupa care se toarna peste scrumbie in vainic otet cit sa treaca putin peste el si se baga din nou la frigider 24 de ore.

    Dupa 24 de ore se scoate de la frigider si se pune inr-o stecuratoare mare deasupra la vainicul cu otel sa se scurga bine.

    Dupa ce s-a scurs citeva minute luati bucata cu bucata si o asezati in borcane de 400g sau 800g in functie de cum prefera fiecare si puneti in borcan peste scrumbie citeva boabe de piper, citeva rondele de ceapa taiata fideluta, citeva rondele de morcov crud, 2-3 masline negre, 1-2 foi de dafin si citeva seminte de mustar.

    Intre timp, cit asezati pestele la borcane, otetul in care a stat pestele la frigider se lasa sa se limpezeasca dupa care se pune otetul in borcan peste scrumbie pina la semnul borcanului.

    In borcan, peste otetul pus pina la semn, se mai pune putin ulei, dar atentie ! Nu umpleti borcanul pina in gura, lasati de un deget grosime borcanul gol.

    Daca gasiti in momentul curatarii pestelui lapti, nu-i aruncati. Puneti-i intr-un castron cu sare, putin ulei si putin otet dupa care le frecati cu furculita pina se fac albe. Dupa care puneti cite o lingurita sau lingura in functie de marimea borcanului peste tot ce ati pus in borcan. Se capseaza borcanul sau se stringe capacul daca este cu filet si se aseaza intr-o oala in functie de cite borcane aveti.

    Se pune apa pina trece la 3-4 degete peste borcane si se pun la fiert la foc moale. Dupa ce a dat apa in clocot se lasa sa fiarba 20 minute dupa care se opreste focul si se lasa borcanele acolo pina se raceste apa de tot. Se pastreaza la loc racoros sau la frigider.
    mentiuni:

    Se serveste de preferinta rece de la frigider. Pofta buna (este super buna).

     

    Comentarii

    Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

    Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

    Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

    Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
    Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

    Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

    Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
    Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

    Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

    Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
    Cele mai apreciate rețete
    Prajitura Tosca
    1
    Dulciuri

    Prajitura Tosca

    Prajitura Tosca
    Savarine cu frisca
    2
    Dulciuri

    Savarine cu frisca

    Savarine cu frisca
    Prajitura cu foi si gem de prune
    3
    Dulciuri

    Prajitura cu foi si gem de prune

    Prajitura cu foi si gem de prune
    Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc
    4
    Aperitive

    Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc

    Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc
    Parteneri
    Desert cheesecake zebra cu ciocolata
    Bucataras.RO

    Desert cheesecake zebra cu ciocolata

    Desert cheesecake zebra cu ciocolata
    Poale-n brau (branzoaice)
    Culinar.RO

    Poale-n brau (branzoaice)

    In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

    Poale-n brau (branzoaice)
    Tort Dobos (mic)
    Gustos.RO

    Tort Dobos (mic)

    Tort Dobos (mic)