Scrumbie Marinata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

    Mod de preparare

    Se dezgheata scrumbia, daca este scoasa de la congelator. Daca este proaspata, se taie capul, se curata de solzi si de mate, dupa care se spala bine cu apa rece de la chiuveta si se lasa 2-3 ore in apa ca sa iasa tot singele din peste. Apoi se aseaza intr-un vainic cu multa sare pentru ca el oricum isi ia cita sare ii trebuie, dupa care se pune la frigider si se lasa 24 de ore.

    Dupa 24 de ore se scoate si se spala de citeva ori la jet de apa rece si se scurge bine de apa, dupa care se toarna peste scrumbie in vainic otet cit sa treaca putin peste el si se baga din nou la frigider 24 de ore.

    Dupa 24 de ore se scoate de la frigider si se pune inr-o stecuratoare mare deasupra la vainicul cu otel sa se scurga bine.

    Dupa ce s-a scurs citeva minute luati bucata cu bucata si o asezati in borcane de 400g sau 800g in functie de cum prefera fiecare si puneti in borcan peste scrumbie citeva boabe de piper, citeva rondele de ceapa taiata fideluta, citeva rondele de morcov crud, 2-3 masline negre, 1-2 foi de dafin si citeva seminte de mustar.

    Intre timp, cit asezati pestele la borcane, otetul in care a stat pestele la frigider se lasa sa se limpezeasca dupa care se pune otetul in borcan peste scrumbie pina la semnul borcanului.

    In borcan, peste otetul pus pina la semn, se mai pune putin ulei, dar atentie ! Nu umpleti borcanul pina in gura, lasati de un deget grosime borcanul gol.

    Daca gasiti in momentul curatarii pestelui lapti, nu-i aruncati. Puneti-i intr-un castron cu sare, putin ulei si putin otet dupa care le frecati cu furculita pina se fac albe. Dupa care puneti cite o lingurita sau lingura in functie de marimea borcanului peste tot ce ati pus in borcan. Se capseaza borcanul sau se stringe capacul daca este cu filet si se aseaza intr-o oala in functie de cite borcane aveti.

    Se pune apa pina trece la 3-4 degete peste borcane si se pun la fiert la foc moale. Dupa ce a dat apa in clocot se lasa sa fiarba 20 minute dupa care se opreste focul si se lasa borcanele acolo pina se raceste apa de tot. Se pastreaza la loc racoros sau la frigider.
    mentiuni:

    Se serveste de preferinta rece de la frigider. Pofta buna (este super buna).

     

    Comentarii

    Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

    Prajitura cu capsuni si bezea

    Prajitura cu capsuni si bezea

    Prajitura cu capsuni si bezea
    Ceafa de porc frageda la tigaie cu rosii cherry si rozmarin

    Ceafa de porc frageda la tigaie cu rosii cherry si rozmarin

    Ceafa de porc frageda, rumenita la tigaie, alaturi de rosii cherry suculente si aroma delicata de rozmarin – o explozie de...

    Ceafa de porc frageda la tigaie cu rosii cherry si rozmarin
    Cartofi boieresti - simplu si bun

    Cartofi boieresti - simplu si bun

    Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

    Cartofi boieresti - simplu si bun
    Cele mai apreciate rețete
    Prajitura cu Mere
    1
    Dulciuri

    Prajitura cu Mere

    Prajitura cu Mere
    Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
    2
    Dulciuri

    Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

    Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

    Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
    Paleuri (Fursecuri) cu Gem
    3
    Dulciuri

    Paleuri (Fursecuri) cu Gem

    Paleuri (Fursecuri) cu Gem
    Ciorba cu Coasta Afumata
    4
    Prajitura cu rubarba si cirese
    5
    Dulciuri

    Prajitura cu rubarba si cirese

    Prajitura cu rubarba si cirese
    Parteneri
    Cartofi in crusta de sare la slow cooker Crock Pot
    Bucataras.RO

    Cartofi in crusta de sare la slow cooker Crock Pot

    Am răsfoit rețetele de la Penyy, preparate de Alex Petricean și mi-a făcut cu ochiul rețeta asta numai bună gătită...

    Cartofi in crusta de sare la slow cooker Crock Pot
    Inghetata frantuzeasca de vanilie
    Culinar.RO

    Inghetata frantuzeasca de vanilie

    O inghetata foarte buna!

    Inghetata frantuzeasca de vanilie
    Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
    Gustos.RO

    Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

    Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

    Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata