Scrumbie Marinata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

    Mod de preparare

    Se dezgheata scrumbia, daca este scoasa de la congelator. Daca este proaspata, se taie capul, se curata de solzi si de mate, dupa care se spala bine cu apa rece de la chiuveta si se lasa 2-3 ore in apa ca sa iasa tot singele din peste. Apoi se aseaza intr-un vainic cu multa sare pentru ca el oricum isi ia cita sare ii trebuie, dupa care se pune la frigider si se lasa 24 de ore.

    Dupa 24 de ore se scoate si se spala de citeva ori la jet de apa rece si se scurge bine de apa, dupa care se toarna peste scrumbie in vainic otet cit sa treaca putin peste el si se baga din nou la frigider 24 de ore.

    Dupa 24 de ore se scoate de la frigider si se pune inr-o stecuratoare mare deasupra la vainicul cu otel sa se scurga bine.

    Dupa ce s-a scurs citeva minute luati bucata cu bucata si o asezati in borcane de 400g sau 800g in functie de cum prefera fiecare si puneti in borcan peste scrumbie citeva boabe de piper, citeva rondele de ceapa taiata fideluta, citeva rondele de morcov crud, 2-3 masline negre, 1-2 foi de dafin si citeva seminte de mustar.

    Intre timp, cit asezati pestele la borcane, otetul in care a stat pestele la frigider se lasa sa se limpezeasca dupa care se pune otetul in borcan peste scrumbie pina la semnul borcanului.

    In borcan, peste otetul pus pina la semn, se mai pune putin ulei, dar atentie ! Nu umpleti borcanul pina in gura, lasati de un deget grosime borcanul gol.

    Daca gasiti in momentul curatarii pestelui lapti, nu-i aruncati. Puneti-i intr-un castron cu sare, putin ulei si putin otet dupa care le frecati cu furculita pina se fac albe. Dupa care puneti cite o lingurita sau lingura in functie de marimea borcanului peste tot ce ati pus in borcan. Se capseaza borcanul sau se stringe capacul daca este cu filet si se aseaza intr-o oala in functie de cite borcane aveti.

    Se pune apa pina trece la 3-4 degete peste borcane si se pun la fiert la foc moale. Dupa ce a dat apa in clocot se lasa sa fiarba 20 minute dupa care se opreste focul si se lasa borcanele acolo pina se raceste apa de tot. Se pastreaza la loc racoros sau la frigider.
    mentiuni:

    Se serveste de preferinta rece de la frigider. Pofta buna (este super buna).

     

    Comentarii

    Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

    Recomandari pentru tine si casa ta

    Aparat de vidat VS3190X-01

    - 400 lei
    1099.99 lei
    699.99 lei

    Barista Max + Espresso Machine

    - 1500 lei
    2999.99 lei
    1499.99 lei
    Negresa - irezistibil de gustoasa

    Negresa - irezistibil de gustoasa

    O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

    Negresa - irezistibil de gustoasa
    Salata in Mantie de Iaurt

    Salata in Mantie de Iaurt

    Salata in Mantie de Iaurt
    Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

    Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

    Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
    Cele mai apreciate rețete
    Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
    1
    Dulciuri

    Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

    Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
    Tocanita de hribi cu legume - mancare vegana sau de post
    2
    Mancaruri cu legume si zarzavaturi

    Tocanita de hribi cu legume - mancare vegana sau de post

    Tocănița de hribi cu legume este o explozie de arome și texturi, perfectă pentru a încânta papilele gustative chiar și...

    Tocanita de hribi cu legume - mancare vegana sau de post
    Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
    3
    Borsuri, supe, ciorbe

    Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

    Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
    Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
    4
    Dulciuri

    Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

    Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

    Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
    Amandine III
    5
    Dulciuri

    Amandine III

    Amandine III
    Parteneri
    Gulas la ceaun - 1000
    Bucataras.RO

    Gulas la ceaun - 1000

     Dragii mei am ajuns si eu la reteta cu numarul 1000 . Tort la mine nu veti gasi . M-am gandit ca sa va invit la iarba...

    Gulas la ceaun - 1000
    Clafoutis cu capsuni
    Culinar.RO

    Clafoutis cu capsuni

    Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

    Clafoutis cu capsuni
    Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
    Gustos.RO

    Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

    Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

    Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
    Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
    Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
    Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
    Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
    Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
    Legenda romantică a brânzei Gorgonzola