Scrumbie Marinata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

    Mod de preparare

    Se dezgheata scrumbia, daca este scoasa de la congelator. Daca este proaspata, se taie capul, se curata de solzi si de mate, dupa care se spala bine cu apa rece de la chiuveta si se lasa 2-3 ore in apa ca sa iasa tot singele din peste. Apoi se aseaza intr-un vainic cu multa sare pentru ca el oricum isi ia cita sare ii trebuie, dupa care se pune la frigider si se lasa 24 de ore.

    Dupa 24 de ore se scoate si se spala de citeva ori la jet de apa rece si se scurge bine de apa, dupa care se toarna peste scrumbie in vainic otet cit sa treaca putin peste el si se baga din nou la frigider 24 de ore.

    Dupa 24 de ore se scoate de la frigider si se pune inr-o stecuratoare mare deasupra la vainicul cu otel sa se scurga bine.

    Dupa ce s-a scurs citeva minute luati bucata cu bucata si o asezati in borcane de 400g sau 800g in functie de cum prefera fiecare si puneti in borcan peste scrumbie citeva boabe de piper, citeva rondele de ceapa taiata fideluta, citeva rondele de morcov crud, 2-3 masline negre, 1-2 foi de dafin si citeva seminte de mustar.

    Intre timp, cit asezati pestele la borcane, otetul in care a stat pestele la frigider se lasa sa se limpezeasca dupa care se pune otetul in borcan peste scrumbie pina la semnul borcanului.

    In borcan, peste otetul pus pina la semn, se mai pune putin ulei, dar atentie ! Nu umpleti borcanul pina in gura, lasati de un deget grosime borcanul gol.

    Daca gasiti in momentul curatarii pestelui lapti, nu-i aruncati. Puneti-i intr-un castron cu sare, putin ulei si putin otet dupa care le frecati cu furculita pina se fac albe. Dupa care puneti cite o lingurita sau lingura in functie de marimea borcanului peste tot ce ati pus in borcan. Se capseaza borcanul sau se stringe capacul daca este cu filet si se aseaza intr-o oala in functie de cite borcane aveti.

    Se pune apa pina trece la 3-4 degete peste borcane si se pun la fiert la foc moale. Dupa ce a dat apa in clocot se lasa sa fiarba 20 minute dupa care se opreste focul si se lasa borcanele acolo pina se raceste apa de tot. Se pastreaza la loc racoros sau la frigider.
    mentiuni:

    Se serveste de preferinta rece de la frigider. Pofta buna (este super buna).

     

    Comentarii

    Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

    Drob umplut

    Drob umplut

    Drob umplut
    Ciorba de stevie cu omleta

    Ciorba de stevie cu omleta

    Ciorba de stevie cu omleta
    Prajitura cu mere si crusta de nuci

    Prajitura cu mere si crusta de nuci

    Prajitura cu mere si crusta de nuci
    Cele mai apreciate rețete
    Prajitura Cu Crema De Ness
    1
    Dulciuri

    Prajitura Cu Crema De Ness

    Prajitura Cu Crema De Ness
    Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
    2
    Dulciuri

    Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)

    Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
    Cornulete cu Nuca II
    3
    Dulciuri

    Cornulete cu Nuca II

    Cornulete cu Nuca II
    Prajitura cu nuca si crema de budinca
    4
    Dulciuri

    Prajitura cu nuca si crema de budinca

    Prajitura cu nuca si crema de budinca
    Prajitura Tosca
    5
    Dulciuri

    Prajitura Tosca

    Prajitura Tosca
    Parteneri
    Somon cu sos aioli in pergament
    Bucataras.RO

    Somon cu sos aioli in pergament

    Un preparat extraordinar de gustos!

    Somon cu sos aioli in pergament
    Drob de miel, reteta video
    Culinar.RO

    Drob de miel, reteta video

    Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

    Drob de miel, reteta video
    Tort de ciocolata cu crema caramel
    Gustos.RO

    Tort de ciocolata cu crema caramel

    Tort de ciocolata cu crema caramel