Scrumbie Marinata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

    Mod de preparare

    Se dezgheata scrumbia, daca este scoasa de la congelator. Daca este proaspata, se taie capul, se curata de solzi si de mate, dupa care se spala bine cu apa rece de la chiuveta si se lasa 2-3 ore in apa ca sa iasa tot singele din peste. Apoi se aseaza intr-un vainic cu multa sare pentru ca el oricum isi ia cita sare ii trebuie, dupa care se pune la frigider si se lasa 24 de ore.

    Dupa 24 de ore se scoate si se spala de citeva ori la jet de apa rece si se scurge bine de apa, dupa care se toarna peste scrumbie in vainic otet cit sa treaca putin peste el si se baga din nou la frigider 24 de ore.

    Dupa 24 de ore se scoate de la frigider si se pune inr-o stecuratoare mare deasupra la vainicul cu otel sa se scurga bine.

    Dupa ce s-a scurs citeva minute luati bucata cu bucata si o asezati in borcane de 400g sau 800g in functie de cum prefera fiecare si puneti in borcan peste scrumbie citeva boabe de piper, citeva rondele de ceapa taiata fideluta, citeva rondele de morcov crud, 2-3 masline negre, 1-2 foi de dafin si citeva seminte de mustar.

    Intre timp, cit asezati pestele la borcane, otetul in care a stat pestele la frigider se lasa sa se limpezeasca dupa care se pune otetul in borcan peste scrumbie pina la semnul borcanului.

    In borcan, peste otetul pus pina la semn, se mai pune putin ulei, dar atentie ! Nu umpleti borcanul pina in gura, lasati de un deget grosime borcanul gol.

    Daca gasiti in momentul curatarii pestelui lapti, nu-i aruncati. Puneti-i intr-un castron cu sare, putin ulei si putin otet dupa care le frecati cu furculita pina se fac albe. Dupa care puneti cite o lingurita sau lingura in functie de marimea borcanului peste tot ce ati pus in borcan. Se capseaza borcanul sau se stringe capacul daca este cu filet si se aseaza intr-o oala in functie de cite borcane aveti.

    Se pune apa pina trece la 3-4 degete peste borcane si se pun la fiert la foc moale. Dupa ce a dat apa in clocot se lasa sa fiarba 20 minute dupa care se opreste focul si se lasa borcanele acolo pina se raceste apa de tot. Se pastreaza la loc racoros sau la frigider.
    mentiuni:

    Se serveste de preferinta rece de la frigider. Pofta buna (este super buna).

     

    Comentarii

    Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

    Placinta cu prune (Mosocoarna)

    Placinta cu prune (Mosocoarna)

    Placinta cu prune (Mosocoarna)
    Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

    Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

    Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

    Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
    Supa de Rosii cu Orez

    Supa de Rosii cu Orez

    Supa de Rosii cu Orez
    Cele mai apreciate rețete
    Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
    1
    Dulciuri

    Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

    Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
    Prajitura Rustica
    2
    Dulciuri

    Prajitura Rustica

    Prajitura Rustica
    Cum se face sucul de roșii
    3
    Conserve, muraturi

    Cum se face sucul de roșii

    Cum se face sucul de roșii
    Prajitura Tosca - un desert imbietor
    4
    Dulciuri

    Prajitura Tosca - un desert imbietor

    Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

    Prajitura Tosca - un desert imbietor
    Ardei Iuti Feliati in Otet
    5
    Conserve, muraturi

    Ardei Iuti Feliati in Otet

    Ardei Iuti Feliati in Otet
    Parteneri
    Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
    Bucataras.RO

    Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie

    Deliiiiiiciooooosaaaaaaaa! Garantez...racoritoare, lejera...de vara!Merge cu o limonada cu gheata si menta perfect! 

    Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
    Galuste cu prune
    Culinar.RO

    Galuste cu prune

    Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

    Galuste cu prune
    Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
    Gustos.RO

    Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

    Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

    Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
    Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
    Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
    Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
    Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
    citeste mai mult
    Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia