Scrumbie Marinata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

    Mod de preparare

    Se dezgheata scrumbia, daca este scoasa de la congelator. Daca este proaspata, se taie capul, se curata de solzi si de mate, dupa care se spala bine cu apa rece de la chiuveta si se lasa 2-3 ore in apa ca sa iasa tot singele din peste. Apoi se aseaza intr-un vainic cu multa sare pentru ca el oricum isi ia cita sare ii trebuie, dupa care se pune la frigider si se lasa 24 de ore.

    Dupa 24 de ore se scoate si se spala de citeva ori la jet de apa rece si se scurge bine de apa, dupa care se toarna peste scrumbie in vainic otet cit sa treaca putin peste el si se baga din nou la frigider 24 de ore.

    Dupa 24 de ore se scoate de la frigider si se pune inr-o stecuratoare mare deasupra la vainicul cu otel sa se scurga bine.

    Dupa ce s-a scurs citeva minute luati bucata cu bucata si o asezati in borcane de 400g sau 800g in functie de cum prefera fiecare si puneti in borcan peste scrumbie citeva boabe de piper, citeva rondele de ceapa taiata fideluta, citeva rondele de morcov crud, 2-3 masline negre, 1-2 foi de dafin si citeva seminte de mustar.

    Intre timp, cit asezati pestele la borcane, otetul in care a stat pestele la frigider se lasa sa se limpezeasca dupa care se pune otetul in borcan peste scrumbie pina la semnul borcanului.

    In borcan, peste otetul pus pina la semn, se mai pune putin ulei, dar atentie ! Nu umpleti borcanul pina in gura, lasati de un deget grosime borcanul gol.

    Daca gasiti in momentul curatarii pestelui lapti, nu-i aruncati. Puneti-i intr-un castron cu sare, putin ulei si putin otet dupa care le frecati cu furculita pina se fac albe. Dupa care puneti cite o lingurita sau lingura in functie de marimea borcanului peste tot ce ati pus in borcan. Se capseaza borcanul sau se stringe capacul daca este cu filet si se aseaza intr-o oala in functie de cite borcane aveti.

    Se pune apa pina trece la 3-4 degete peste borcane si se pun la fiert la foc moale. Dupa ce a dat apa in clocot se lasa sa fiarba 20 minute dupa care se opreste focul si se lasa borcanele acolo pina se raceste apa de tot. Se pastreaza la loc racoros sau la frigider.
    mentiuni:

    Se serveste de preferinta rece de la frigider. Pofta buna (este super buna).

     

    Comentarii

    Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

    Inghetata cu Branza si Capsuni

    Inghetata cu Branza si Capsuni

    Inghetata cu Branza si Capsuni
    Tortilla cu bacon si oua de prepelita

    Tortilla cu bacon si oua de prepelita

    Tortilla cu bacon si oua de prepelita
    Dovlecei pane - un aperitiv delicios

    Dovlecei pane - un aperitiv delicios

    Dovleceii pane sunt un aperitiv delicios, perfect pentru orice masa. Preparati din felii subtiri de dovlecei, trecute prin...

    Dovlecei pane - un aperitiv delicios
    Cele mai apreciate rețete
    Chec de Ciocolata Crocant
    1
    Dulciuri

    Chec de Ciocolata Crocant

    Chec de Ciocolata Crocant
    Prajitura pufoasa cu fructe
    2
    Dulciuri

    Prajitura pufoasa cu fructe

    Prajitura pufoasa cu fructe
    Prajitura Tosca - un desert imbietor
    3
    Dulciuri

    Prajitura Tosca - un desert imbietor

    Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

    Prajitura Tosca - un desert imbietor
    Cheesecake cu lamaie si menta
    4
    Carte de bucate

    Cheesecake cu lamaie si menta

    Cheesecake cu lamaie si menta - un desert racoritor si cremos, perfect pentru zilele calde de vara. Aceasta reteta fara...

    Cheesecake cu lamaie si menta
    Bomboane de casa
    5
    Dulciuri

    Bomboane de casa

    Bomboane de casa
    Parteneri
    Parfait de înghețată cu menta si fistic
    Bucataras.RO

    Parfait de înghețată cu menta si fistic

    Va propun o noua înghețată cu sirop de menta de casă, cu fistic de data aceasta si cu fructe de padure. O combinatie...

    Parfait de înghețată cu menta si fistic
    Inghetata frantuzeasca de vanilie
    Culinar.RO

    Inghetata frantuzeasca de vanilie

    O inghetata foarte buna!

    Inghetata frantuzeasca de vanilie
    Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
    Gustos.RO

    Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

    Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

    Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute