Punem la fiert supa vegetala (apa cu morcov, telina, ceapa) sau apa cu cub vegetal (de preferat facut in casa).
Se spala si se curata de coaja verde apoi se taie in cuburi castravetii. Se pune in oala cu fund mai gros, 1 lingura de ulei sau o nuca de unt si cateii de usturoi curatati dar intregi.
Cind uleiul/untul s-a aromatizat pe foc foarte mic de la usturoi il scoatem si il aruncam. Adaugam castravetii si putina sare. Lasam pe foc amestecind cind este nevoie pina cind cuburile de castraveti se inmoaie. Adaugam orezul si il lasam pina cind devine usor sticlos.
Adaugam cite un polonic de supa fierbinte (supa trebuie sa fiarba potolit separat in timp ce preparam risotto, astfel incit sa avem mereu la indemina zeama calda de adaugat peste orez). Adaugam supa mereu putin cite putin si amestecam pina cind orezul este fierte al dente.
Stingem focul si adaugam tonul din conserva (* scurs de sosul natural sau de ulei).
Amestecam si lasam sa se racoreasca citeva minute inainte de a-l servi.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii