Pollock cu Fettuccine

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Pollock cu Fettuccine

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • 800 g pollock file (se poate inlocui cu cod file) ;
  • 600 g fettuccine (sau tagliatele, eu am avut facute de casa de la reteta cu ravioli asa;
  • ulei de masline;
  • sare si piper proaspat macinat;
  • 1 lingura cimbru verde;
  • 20 g unt (1 lingura) ;
  • 1 ceapa;
  • 1 cub de pui organic (sau supa de pui) ;
  • 250 ml apa;
  • 60 ml vin alb;
  • 1 lingurita de faina de grau alba;
  • 3 linguri smantana;
  • 1 ceapa verde;

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 230 c (gaz 8). Taiati ceapa foarte marunt. Puneti o oala cu apa si sare la fiert. Pestele se sterge cu un prosop de bucatarie, se asezoneaza si se unge bine cu ulei de masline. Puneti deasupra cimbru si asezati intr-o tava cu folie de aluminiu.

Lasati in cuptor aproximati 10 minute apoi mutati la 200 c (gaz 6) si continuati pana cand acestea este copt aproximativ 5 minute, aveti grija sa nu se usuce. Intr-o tigaie se caleste ceapa in unt 4-5 minute. Adaugati apa, cubul si vinul.

Reduceti aproximativ 15 minute, adaugati faina lasati sa se ingroase putin apoi stingeti focul. Amestecati smantana, piper negru si cateva frunze de cimbru. Puneti pastele in apa care fierbe si urmati instructiunile de pe pachet (daca acestea sunt de casa aproximativ 2-4 minute).

Stoarceti si stropiti putin pastele cu ulei de masline.
*Pestele se poate si praji pentru o metoda mai eficienta. Dupa ce uscati si asezonati acesta, puneti 3 linguri de ulei de masline intr-o tigaie adanca si prajiti pe ambele parti. Inainte cu 2 minute de a scoate puneti putin cimbru pe deasupra. Cand pestele este gata stoarceti putin suc de lamaie.
Serviti pastele pe un pat de sos cu peste deasupra. Ornati cu putina ceapa verde taiata fidelute subtiri, cimbru si lamaie (optional).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Coaste de porc cu cartofi noi
Bucataras.RO

Coaste de porc cu cartofi noi

 Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...

Coaste de porc cu cartofi noi
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia