Pollock cu Fettuccine

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Pollock cu Fettuccine

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • 800 g pollock file (se poate inlocui cu cod file) ;
  • 600 g fettuccine (sau tagliatele, eu am avut facute de casa de la reteta cu ravioli asa;
  • ulei de masline;
  • sare si piper proaspat macinat;
  • 1 lingura cimbru verde;
  • 20 g unt (1 lingura) ;
  • 1 ceapa;
  • 1 cub de pui organic (sau supa de pui) ;
  • 250 ml apa;
  • 60 ml vin alb;
  • 1 lingurita de faina de grau alba;
  • 3 linguri smantana;
  • 1 ceapa verde;

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 230 c (gaz 8). Taiati ceapa foarte marunt. Puneti o oala cu apa si sare la fiert. Pestele se sterge cu un prosop de bucatarie, se asezoneaza si se unge bine cu ulei de masline. Puneti deasupra cimbru si asezati intr-o tava cu folie de aluminiu.

Lasati in cuptor aproximati 10 minute apoi mutati la 200 c (gaz 6) si continuati pana cand acestea este copt aproximativ 5 minute, aveti grija sa nu se usuce. Intr-o tigaie se caleste ceapa in unt 4-5 minute. Adaugati apa, cubul si vinul.

Reduceti aproximativ 15 minute, adaugati faina lasati sa se ingroase putin apoi stingeti focul. Amestecati smantana, piper negru si cateva frunze de cimbru. Puneti pastele in apa care fierbe si urmati instructiunile de pe pachet (daca acestea sunt de casa aproximativ 2-4 minute).

Stoarceti si stropiti putin pastele cu ulei de masline.
*Pestele se poate si praji pentru o metoda mai eficienta. Dupa ce uscati si asezonati acesta, puneti 3 linguri de ulei de masline intr-o tigaie adanca si prajiti pe ambele parti. Inainte cu 2 minute de a scoate puneti putin cimbru pe deasupra. Cand pestele este gata stoarceti putin suc de lamaie.
Serviti pastele pe un pat de sos cu peste deasupra. Ornati cu putina ceapa verde taiata fidelute subtiri, cimbru si lamaie (optional).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu dovleac copt

Tarta cu dovleac copt

Tarta cu dovleac copt
Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata

Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata

Ciorba de ciolan afumat este o delicioasa si aromata specialitate culinara, indragita in bucataria traditionala romaneasca....

Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromata
Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
2
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura cu bulion
3
Dulciuri

Prajitura cu bulion

Prajitura cu bulion
Colacei Bucovineni
4
Dulciuri

Colacei Bucovineni

Colacei Bucovineni
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Tango cu cirese
Bucataras.RO

Tango cu cirese

Un tort sublim pe care l-am pregatit de ziua mea. Dupa cum bine stiti si v-am obisnuit sunt adepta deserturilor simple, dar...

Tango cu cirese
Rulouri fragede cu branza
Culinar.RO

Rulouri fragede cu branza

Rulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...

Rulouri fragede cu branza
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia