Plachie de Novac

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Plachie de Novac

Ingrediente

  • 3 medalioane de novac
  • 6 rosii sau 500 gr
  • 6 cepe potrivite
  • 200 ml suc de rosii
  • 200 ml vin alb
  • 100 ml ulei
  • 100 gr faina
  • 2 ardei grasi rosii
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 3 foi de dafin

Mod de preparare

Curatam, spalam si taiem julienne ceapa si ardeii. Punem ceapa la calit la foc domol pana se inmoaie bine. Curatam si uscam cu un prosop absorbant de bucatarie pestele. Saram si piperam rondelele de peste, apoi le tavalim prin faina. Incingem uleiul si prajim pestele pe ambele parti pana se rumenesc frumos.

Scoatem pestele si il punem pe hartie absorbanta pentru a scapa de surplusul de ulei. Spalam rosiile, le curatam si le taiem pe jumatate, apoi jumatatile in feliute subtiri. Intr-un vas de sticla termorezistent punem 1/3 din ceapa calita, 3 rosii taiate, jumatate din sucul de rosii iar deasupra rondelele de peste. Adaugam restul de ceapa, rosiile, sucul si vinul.

Potrivim de sare, adaugam in vas si foile de dafin. Dam la cuptor circa 35-40 de minute. Servim plachia calda presarata cu patrunjel proaspat deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia