Pastrav la Gratar in Frunze de Feriga

Complexitate
redusa
Pastrav la Gratar in Frunze de Feriga

Ingrediente

  • Pastrav (pastravi)
  • 5-6 frunze de feriga
  • Sare
  • Ulei
  • Lamai
  • Cateva felii de gogosar

Mod de preparare

Patrav la gratar in frunze de feriga

Asta reteta este chiar asa cum zise Lucia: imi veni peste noapte, departe de casa ...

Visai cum pregateam noi pastravii pescuiti de unchiul nostru cand mergeam la Babarunca, pentru baie, plaja, construit baraje si facut foc!!!

Iaca, am reprodus acasa ceea ce mancam noi in jurul focului din vreascuri, pe malul unui rece si iute raulet de munte.

N-am facut decat o mica adaugire: am umplut burta pastravilor cu felii de lamaie cu coaja cu tot si cateva aschii de gogosar, uitat in frigider si batut de soarta.

I-am sarat si uleiat un pic, am pus si-un piculet de unt din loc in loc, m-am dus in balcon si-am tuns feriga, am invelit in frunzele ei pestii, am mai pus unt si peste frunzele rebele ce nu voiau a se lipi de pastravul oricum lipicios din firea lui si-am invelit binisor pe fiecare, in folie de aluminiu.

Pe gratarul incins cu ei!!!

10 minute pe fiecare parte (nasul va va spune exact cand trebuie intorsi ...) si rezultatul este peste asteptari: pestele rumen sub crusta de ferigi crocante (frunzisoarele se lipesc de pielea pastravului si se fac crantzose, in timp ce coditele luuuungi ale lor stau drepte, la vedere si parlite, gata de scos si aruncat)

Trebuie sa va spun ca este o minunatie de mancare, asta de v-o facui eu aici! Atat de delicat si rafinat este gustul pastravului facut astfel incat abia acum am realizat de ce niciodata acasa nu regaseam gustul acelui pastrav pe care-l mancam parlit pe foc in frunze de feriga pe malul raului. Ei .... acuma stiu!!!

Nu va recomand alte mirodenii si traznai, fiindca pastravul este foarte delicat si rafinat; gustul lui nu trebuie acoperit excesiv, dar va garantez ca merge mana in mana cu feriga asa cum va garantez ca eu mananc si fulgii crocanti de feriga, nu-i indepartez (dar voi puteti s-o faceti, nu?)

Si fiindca gratarul tot e fierbinte, puneti de-un cartof, doi la gratar ca pestele nu se supara cu alaturarea aceasta - cei la cuptor merg bine cu cartofi natur, dar acesta merge bine cu cartofi fierti intregi pe treisferturi si-apoi gratariti cateva minute pe fiecare parte, unsi bine inainte cu unt topit sau ulei de care vreti.
Cred, in sinea mea, ca pastravul (salaul, chiar nisetrul si calcanul) nu se mananca cu mujdei; poate cel mult cu scordolea din cea fina - cu nuca si nu cu usturoi - "parerea mea"...)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Dulce super rapid
Bucataras.RO

Dulce super rapid

Habar nu am cum sa denumesc acest dulce...se prepara foarte rapid si e fantastic pentru micul dejun sau cand simtim nevoia de...

Dulce super rapid
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!