Parmigiana de dovlecei cu ton

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Parmigiana de dovlecei cu ton

Ingrediente

  • 900 gr dovlecei
  • 300-350 gr sos de rosii
  • 150-200 grmozzarella (sau alta branza care se topeste, cascaval,cas)
  • 200 gr ton din conserva in ulei
  • 2 linguri ulei
  • 1 catel de usturoi
  • patrunjel
  • oregan
  • sare
  • 1 forma de chec

Mod de preparare

Dovleceii se spala bine si asa cu coaje, se taie in lungime ,felii subtiri circa 1/2-1 cm.maxim. Se coc pe o tigaie de teflon, pe ambele parti. Intre timp punem un catel de usturoi tocat marunt in 2 linguri de ulei, calim putin,adaugam tonul maruntit (scurs de uleiul din conserva) si apoi sosul de rosii,oregan. Lasam pe foc sa fiarba pana scade, la foc potrivit, circa 10-15 minute. La sfarsit adaugam patrunjelul tocat,sare si stingem focul. Punem din sosul cu ton intr-o forma de chec, asezam deasupra cateva felii de dovlecei ,deasupra punem iar putin sos de ton + mozzarella taiata cubulete. Continuam cu dovleceii+sosul cu ton +mozzarella, pana cand terminam cu ingredientele,asa incat ultimul strat sa fie acoperit cu sos si mozzarella. Marimea formei de chec care am folosit este de 20 cm. lungime / 8 cm. latime. Punem in cuptorul incins ½ ora, la foc potrivit. Dupa ce scoatem parmigiana din cuptor, lasam sa se raceasca putin, apoi taiem bucati si servim.
Din aceste ingrediente, ies 4 portii. Se poate prepara si cu dovleceii prajiti in ulei. Este buna si a doua zi, bineinteles putin incalzita.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia