Dovleceii se spala bine si asa cu coaje, se taie in lungime ,felii subtiri circa 1/2-1 cm.maxim. Se coc pe o tigaie de teflon, pe ambele parti. Intre timp punem un catel de usturoi tocat marunt in 2 linguri de ulei, calim putin,adaugam tonul maruntit (scurs de uleiul din conserva) si apoi sosul de rosii,oregan. Lasam pe foc sa fiarba pana scade, la foc potrivit, circa 10-15 minute. La sfarsit adaugam patrunjelul tocat,sare si stingem focul. Punem din sosul cu ton intr-o forma de chec, asezam deasupra cateva felii de dovlecei ,deasupra punem iar putin sos de ton + mozzarella taiata cubulete. Continuam cu dovleceii+sosul cu ton +mozzarella, pana cand terminam cu ingredientele,asa incat ultimul strat sa fie acoperit cu sos si mozzarella. Marimea formei de chec care am folosit este de 20 cm. lungime / 8 cm. latime. Punem in cuptorul incins ½ ora, la foc potrivit. Dupa ce scoatem parmigiana din cuptor, lasam sa se raceasca putin, apoi taiem bucati si servim.
Din aceste ingrediente, ies 4 portii. Se poate prepara si cu dovleceii prajiti in ulei. Este buna si a doua zi, bineinteles putin incalzita.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatPrajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar ars
Comentarii