Obletel de Dunare prajit crocant

Postat pe: 06-09-2018
(0)

Ingrediente

1 kg obletel proaspat de Dunare
,300 ml ulei,
sare,
200 g pesmet sau malai crisat,
cateva scobitori de bambus

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

45min
Numar portii

PORȚII

8 portii
Se curata obletelul de intestine apoi se spala in mai multe ape reci si se pune intr-o strecuratoare sa se scurga bine.
Se indulceste obletelul cu un praf de sare apoi se insira cate 4-5 bucati pe cate o scobitoare de bambus care se infige prin ochii pestisorilor.Se tavaleste fiecare gramada de obletei prin pesmet apoi se prajesc pe ambele parti in ulei incins.Se scot obleteii pe servetele absorbante,pentru a scapa de surplusul de ulei apoi se consuma simli sau cu mujdei de usturoi.Acest tip de p[este se consuma cu totul,fara cap,nemaifiind nevoie sa scoatem oasele.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Obletel de Dunare prajit crocant" nu uita sa ii faci un review.

Observatii


Obletelul este un pestisor care traieste in apele dulci ale Dunarii si nu creste foarte mare,atingand lungimea de cca 15-20 cm,traieste in Dunare si se mananca cu tot cu oase ,daca este prajit bine,aruncand doar capul.Este un peste mic dar foarte gras si foarte gustos.

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Obletel de Dunare prajit crocant