Merluciu in sos de rosii cu masline

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Merluciu in sos de rosii cu masline

Ingrediente

  • 300gr merluciu(congelat)
  • sos de rosii
  • o ceapa mica
  • usturoi
  • 3 linguri ulei masline (floarea soarelui)
  • masline
  • oregan
  • patrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se pune in tigaie ceapa si usturoiul tocate marunt cu uleiul, se tine pe foc un minut iar imediat se pune putina apa, asa incat ceapa sa se inmoaie si sa nu se prajeasca.

Dupa aceea, se toarna sosul de rosii si se lasa cateva minute (5 minute) sa fiarba. Se pun maslinele iar apoi bucatile de merluciu congelate.

Daca sosul de rosii a scazut se mai adauga putina apa,asa incat pestele sa aiba destul lichid in care sa fiarba.

Se pune putin oregan ,sare, patrunjel, piper si se acopera cu capac, lasand putin descoperita tigaia.In maxim 15 minute este deja gata, bineinteles in functie de cum este groasa bucata de peste.

Se pune patrunjel tocat ,daca dorim, cand se serveste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Reţetă de preparare a papanaşilor
2
Romania

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor
Prajitura cu ciocolata si cocos
3
Dulciuri

Prajitura cu ciocolata si cocos

Prajitura cu ciocolata si cocos
Prajitura Tosca
4
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura turnata cu branza de vaci
5
Romania

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci