Icre

Complexitate
redusa
Icre

Ingrediente

  • 150 gr icre curatate de pielita
  • sare
  • cca 400 ml ulei
  • 1 buc ceapa mica
  • 250 ml apa
  • gris
  • zeama de la o lamaie

Mod de preparare

Punem la fiert cca. 300 ml apa cu un praf de sare si cand da in clocot adaugam gris , atata cat sa obtinem un amestec mai tare cand va raci (sa stea pe lingura sa nu curga).
Icrele curatate de pielita se tin in frigider la rece de la o zi la alta.

Se pun intr-un vas impreuna cu o lingurita de sare si cu mixerul se freaca la viteza mare turnand cate un pic de ulei pana obtinem o maioneza groasa. Dupa aceasta faza turnam treptat zeama de lamaie si adaugam si ceapa razuita pe razatoare fina si treptat adaugam si grisul racit .

Se mai codimenteaza cu sare dupa gustul fiecaruia si cu zeama de lamaie daca mai necesita. Se pune la rece 2-3 ore sa se intareasca bine
Se serveste cu paine prajita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici