Floare de Dovleac Umpluta cu Macrou in Supa Crema de Rosii

Complexitate
redusa
Floare de Dovleac Umpluta cu Macrou in Supa Crema de Rosii

Ingrediente

  • Pt 6 portii
  • supa crema de rosii:
  • 300 ml suc de rosii gros
  • cu pulpa
  • 1 morcov
  • 1/2 tulpina de telina
  • 1 ceapa verde
  • 1 lingura de ulei
  • sare si piper dupa gust
  • patrunjel verde pentru ornament
  • florile de dovleac:
  • 6 flori de dovleac
  • 150-200 gr macrou in sos natural (din conserva am folosit eu)
  • 1 ceapa verde
  • sare si piper dupa gust
  • 1 ou
  • lapte
  • faina de griu dur sau pesmet

Mod de preparare

Curatati zarzavatul, morcovul, ceapa su telina si taiati totul in bucati foarte mici. Puneti totul intr-o oala cu 1 lingura de ulei, putina sare si lasati sa se inabuse citeva minute. Adaugati 1/2 pahar cu apa si fierbeti la foc mic cca 5 minute.

Adaugati pulpa de rosii si micsorati flacara, lasati sa fiarba la foc mic pana cind zarzavatul este gata. Lasati sa se raceasca apoi mixati totul in blender sau cu mixerul vertical. Adaugati sare si piper dupa gust.

Luati florile de dovleac (exista si de dovlecel dar cele folosite de mine sunt de dovleac) si le stergeti cu o carpa umeda, foarte bine pe exterior cit si pe interior. Nu spalati florile de dovleac decit daca chiar credeti ca este necesar, apa le va inmuia, ofilii.. daca este totusi musai sa le spalati caci nu stiti unde au crescut, daca au fost sau nu stropite atunci dupa le uscati foarte bine cu un servetel, le spalati si imediat uscati una cite una.

Curatati cu un cutit pistilul pe care il aruncati. Nu conteaza daca se rupe floarea cind faceti aceasta operatiune, este chiar indicat sa faceti o taietura in lungime ca sa va fie mai usor sa scoateti pistilul.

Amestecti cu o furculita pestele fiert - eu am folositi unul in conserva in sos natural dar puteti sa il fierebti voi in apa cu condimente si zarzavat dupa gust sau la aburi (curatat de oase) si adaugati o ceapa verde tocata marunt oparita si apoi scursa bine. Adaugati sare si piper dupa gust.

Umpleti fiecare floare pe rand cu pestele apoi treceti floarea prin oul batut cu putin lapte si apoi prin faina sau pesmet. Asezati florile pe o tava cu hartie de copt pe care o introduceti in cuptorul incalzit si coaceti pana cand sunt rumenite cca 15 min la 180-200 °.

Serviti fiecare floare umpluta intr-o farfurie adanca in care ati pus un polonic de supa crema de rosii si ornati cu patrunjel verde.
Supa de rosii in reteta e putina caci e numai asa pe fundul farfuriei.. daca vreti mai multa trebuie sa inmultiti cantitatea: cel putin 100 ml suc de rosii la o portie sau sa faceti supa de crosii care va place.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Coaste de porc cu cartofi noi
Bucataras.RO

Coaste de porc cu cartofi noi

 Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...

Coaste de porc cu cartofi noi
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia