Curatati zarzavatul, morcovul, ceapa su telina si taiati totul in bucati foarte mici. Puneti totul intr-o oala cu 1 lingura de ulei, putina sare si lasati sa se inabuse citeva minute. Adaugati 1/2 pahar cu apa si fierbeti la foc mic cca 5 minute.
Adaugati pulpa de rosii si micsorati flacara, lasati sa fiarba la foc mic pana cind zarzavatul este gata. Lasati sa se raceasca apoi mixati totul in blender sau cu mixerul vertical. Adaugati sare si piper dupa gust.
Luati florile de dovleac (exista si de dovlecel dar cele folosite de mine sunt de dovleac) si le stergeti cu o carpa umeda, foarte bine pe exterior cit si pe interior. Nu spalati florile de dovleac decit daca chiar credeti ca este necesar, apa le va inmuia, ofilii.. daca este totusi musai sa le spalati caci nu stiti unde au crescut, daca au fost sau nu stropite atunci dupa le uscati foarte bine cu un servetel, le spalati si imediat uscati una cite una.
Curatati cu un cutit pistilul pe care il aruncati. Nu conteaza daca se rupe floarea cind faceti aceasta operatiune, este chiar indicat sa faceti o taietura in lungime ca sa va fie mai usor sa scoateti pistilul.
Amestecti cu o furculita pestele fiert - eu am folositi unul in conserva in sos natural dar puteti sa il fierebti voi in apa cu condimente si zarzavat dupa gust sau la aburi (curatat de oase) si adaugati o ceapa verde tocata marunt oparita si apoi scursa bine. Adaugati sare si piper dupa gust.
Umpleti fiecare floare pe rand cu pestele apoi treceti floarea prin oul batut cu putin lapte si apoi prin faina sau pesmet. Asezati florile pe o tava cu hartie de copt pe care o introduceti in cuptorul incalzit si coaceti pana cand sunt rumenite cca 15 min la 180-200 °.
Serviti fiecare floare umpluta intr-o farfurie adanca in care ati pus un polonic de supa crema de rosii si ornati cu patrunjel verde.
Supa de rosii in reteta e putina caci e numai asa pe fundul farfuriei.. daca vreti mai multa trebuie sa inmultiti cantitatea: cel putin 100 ml suc de rosii la o portie sau sa faceti supa de crosii care va place.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaInitial dovleacul trebuia sa fie reteta lui Adnia de dovleac umplut cu carne...dar cum nu am avut carne de vitel si am dat...
Aripi picante cu garnitura de dovleac coptMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii