Floare de Dovleac Umpluta cu Macrou in Supa Crema de Rosii

Complexitate
redusa
Floare de Dovleac Umpluta cu Macrou in Supa Crema de Rosii

Ingrediente

  • Pt 6 portii
  • supa crema de rosii:
  • 300 ml suc de rosii gros
  • cu pulpa
  • 1 morcov
  • 1/2 tulpina de telina
  • 1 ceapa verde
  • 1 lingura de ulei
  • sare si piper dupa gust
  • patrunjel verde pentru ornament
  • florile de dovleac:
  • 6 flori de dovleac
  • 150-200 gr macrou in sos natural (din conserva am folosit eu)
  • 1 ceapa verde
  • sare si piper dupa gust
  • 1 ou
  • lapte
  • faina de griu dur sau pesmet

Mod de preparare

Curatati zarzavatul, morcovul, ceapa su telina si taiati totul in bucati foarte mici. Puneti totul intr-o oala cu 1 lingura de ulei, putina sare si lasati sa se inabuse citeva minute. Adaugati 1/2 pahar cu apa si fierbeti la foc mic cca 5 minute.

Adaugati pulpa de rosii si micsorati flacara, lasati sa fiarba la foc mic pana cind zarzavatul este gata. Lasati sa se raceasca apoi mixati totul in blender sau cu mixerul vertical. Adaugati sare si piper dupa gust.

Luati florile de dovleac (exista si de dovlecel dar cele folosite de mine sunt de dovleac) si le stergeti cu o carpa umeda, foarte bine pe exterior cit si pe interior. Nu spalati florile de dovleac decit daca chiar credeti ca este necesar, apa le va inmuia, ofilii.. daca este totusi musai sa le spalati caci nu stiti unde au crescut, daca au fost sau nu stropite atunci dupa le uscati foarte bine cu un servetel, le spalati si imediat uscati una cite una.

Curatati cu un cutit pistilul pe care il aruncati. Nu conteaza daca se rupe floarea cind faceti aceasta operatiune, este chiar indicat sa faceti o taietura in lungime ca sa va fie mai usor sa scoateti pistilul.

Amestecti cu o furculita pestele fiert - eu am folositi unul in conserva in sos natural dar puteti sa il fierebti voi in apa cu condimente si zarzavat dupa gust sau la aburi (curatat de oase) si adaugati o ceapa verde tocata marunt oparita si apoi scursa bine. Adaugati sare si piper dupa gust.

Umpleti fiecare floare pe rand cu pestele apoi treceti floarea prin oul batut cu putin lapte si apoi prin faina sau pesmet. Asezati florile pe o tava cu hartie de copt pe care o introduceti in cuptorul incalzit si coaceti pana cand sunt rumenite cca 15 min la 180-200 °.

Serviti fiecare floare umpluta intr-o farfurie adanca in care ati pus un polonic de supa crema de rosii si ornati cu patrunjel verde.
Supa de rosii in reteta e putina caci e numai asa pe fundul farfuriei.. daca vreti mai multa trebuie sa inmultiti cantitatea: cel putin 100 ml suc de rosii la o portie sau sa faceti supa de crosii care va place.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Haiose

Haiose

Haiose
Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen
Turta dulce cu mirodenii

Turta dulce cu mirodenii

Turta dulce cu mirodenii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca - un desert imbietor
1
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor
2
Garnituri

Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor

Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor
Friptura pomana porcului
3
Fripturi

Friptura pomana porcului

Friptura pomana porcului
Gofre cu zmeura
5
Dulciuri

Gofre cu zmeura

Gofre cu zmeura
Parteneri
Prajitura cu foi de zahar ars
Culinar.RO

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce