Floare de Dovleac Umpluta cu Macrou in Supa Crema de Rosii

Complexitate
redusa
Floare de Dovleac Umpluta cu Macrou in Supa Crema de Rosii

Ingrediente

  • Pt 6 portii
  • supa crema de rosii:
  • 300 ml suc de rosii gros
  • cu pulpa
  • 1 morcov
  • 1/2 tulpina de telina
  • 1 ceapa verde
  • 1 lingura de ulei
  • sare si piper dupa gust
  • patrunjel verde pentru ornament
  • florile de dovleac:
  • 6 flori de dovleac
  • 150-200 gr macrou in sos natural (din conserva am folosit eu)
  • 1 ceapa verde
  • sare si piper dupa gust
  • 1 ou
  • lapte
  • faina de griu dur sau pesmet

Mod de preparare

Curatati zarzavatul, morcovul, ceapa su telina si taiati totul in bucati foarte mici. Puneti totul intr-o oala cu 1 lingura de ulei, putina sare si lasati sa se inabuse citeva minute. Adaugati 1/2 pahar cu apa si fierbeti la foc mic cca 5 minute.

Adaugati pulpa de rosii si micsorati flacara, lasati sa fiarba la foc mic pana cind zarzavatul este gata. Lasati sa se raceasca apoi mixati totul in blender sau cu mixerul vertical. Adaugati sare si piper dupa gust.

Luati florile de dovleac (exista si de dovlecel dar cele folosite de mine sunt de dovleac) si le stergeti cu o carpa umeda, foarte bine pe exterior cit si pe interior. Nu spalati florile de dovleac decit daca chiar credeti ca este necesar, apa le va inmuia, ofilii.. daca este totusi musai sa le spalati caci nu stiti unde au crescut, daca au fost sau nu stropite atunci dupa le uscati foarte bine cu un servetel, le spalati si imediat uscati una cite una.

Curatati cu un cutit pistilul pe care il aruncati. Nu conteaza daca se rupe floarea cind faceti aceasta operatiune, este chiar indicat sa faceti o taietura in lungime ca sa va fie mai usor sa scoateti pistilul.

Amestecti cu o furculita pestele fiert - eu am folositi unul in conserva in sos natural dar puteti sa il fierebti voi in apa cu condimente si zarzavat dupa gust sau la aburi (curatat de oase) si adaugati o ceapa verde tocata marunt oparita si apoi scursa bine. Adaugati sare si piper dupa gust.

Umpleti fiecare floare pe rand cu pestele apoi treceti floarea prin oul batut cu putin lapte si apoi prin faina sau pesmet. Asezati florile pe o tava cu hartie de copt pe care o introduceti in cuptorul incalzit si coaceti pana cand sunt rumenite cca 15 min la 180-200 °.

Serviti fiecare floare umpluta intr-o farfurie adanca in care ati pus un polonic de supa crema de rosii si ornati cu patrunjel verde.
Supa de rosii in reteta e putina caci e numai asa pe fundul farfuriei.. daca vreti mai multa trebuie sa inmultiti cantitatea: cel putin 100 ml suc de rosii la o portie sau sa faceti supa de crosii care va place.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Zucchini cu pui si mozzarella

Zucchini cu pui si mozzarella

Zucchini cu pui si mozzarella
Cele mai apreciate rețete
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
1
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Dulceata de visine
2
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
3
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Tavalita cu Nuca
5
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Parteneri
Tarte cu ciocolata
Bucataras.RO

Tarte cu ciocolata

Imi plac tartele, fie ca sunt dulci, fie sarate. Dar cel mai mult si mai mult imi plac cele cu ciocolata, doar e preferata...

Tarte cu ciocolata
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara
Culinar.RO

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara

Retete dietetice E o prăjitură uşor de făcut. Puteţi folosi ce fructe vă plac. Eu am ales caise şi...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara
Compot de visine pentru iarna
Gustos.RO

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate