File de Somon la Cuptor cu Verdeturi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
File de Somon la Cuptor cu Verdeturi

Ingrediente

  • - 1 file somon
  • - 4-6 fire ceapa verde
  • - 1/2 legatura marar verde
  • - 1/2 legatura patrunjel verde
  • - 1/2 pahar vin alb, sec
  • - 1 lamaie
  • - 6 linguri ulei de masline
  • - sare
  • - piper

Mod de preparare

Se taie lamaia pe jumatate si se stoarce o jumatate din ea. Sucul rezultat, se amesteca cu uleiul de masline. Fileul de somon se aseaza in tava pentru cuptor, se sareaza si pipereaza f. bine. Deasupra se pune sosul de lamaie si ulei, si se unge bine pe ambele parti.

Se lasa sa stea asa, la temperatura camerei pentru 15 minute. Intre timp se taie marunt ceapa verde, mararul si patrunjelul verde si se amesteca toate trei intr-un castron. Se adauga amestecul de verdeturi peste somon si se acopera bine toata suprafata.

In jurul somonului, se adauga vinul alb. Se baga tava in cuptor la 425F (218C) si se tine exact 10-12 minute (eu l-am tinut exact 12 minute). Se scoate tava din cuptor si se acopera cu folie de aluminium si se lasa astfel acoperit pentru 10 minute.

Se garniseste somonul cu jumatatea de lamaie ramasa, taiata felii.
Pofta Buna!

Este f. delicios somonul pregatit asa si nu este uscat deloc. 'Secretul' este sa nu fie tinut in exces la cuptor, altfel se usuca si-si pierde din aroma:!:
Reteta am gasit-o pe foodnetwork sub numele de 'Roasted salmon with green herbs'!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Beigli cu Nuca
1
Dulciuri

Beigli cu Nuca

Beigli cu Nuca
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Piept de pui cu sos gorgonzola
3
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
5
Dulciuri

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
Parteneri
Bors de sfecla rosie
Bucataras.RO

Bors de sfecla rosie

Cu reteta asta mi-a facut pofta, mai pe iarna, Alice . Mi-am promis s-o incerc atunci, dar i-a venit randul mult mai...

Bors de sfecla rosie
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!