Se taie lamaia pe jumatate si se stoarce o jumatate din ea. Sucul rezultat, se amesteca cu uleiul de masline. Fileul de somon se aseaza in tava pentru cuptor, se sareaza si pipereaza f. bine. Deasupra se pune sosul de lamaie si ulei, si se unge bine pe ambele parti.
Se lasa sa stea asa, la temperatura camerei pentru 15 minute. Intre timp se taie marunt ceapa verde, mararul si patrunjelul verde si se amesteca toate trei intr-un castron. Se adauga amestecul de verdeturi peste somon si se acopera bine toata suprafata.
In jurul somonului, se adauga vinul alb. Se baga tava in cuptor la 425F (218C) si se tine exact 10-12 minute (eu l-am tinut exact 12 minute). Se scoate tava din cuptor si se acopera cu folie de aluminium si se lasa astfel acoperit pentru 10 minute.
Se garniseste somonul cu jumatatea de lamaie ramasa, taiata felii.
Pofta Buna!
Este f. delicios somonul pregatit asa si nu este uscat deloc. 'Secretul' este sa nu fie tinut in exces la cuptor, altfel se usuca si-si pierde din aroma:!:
Reteta am gasit-o pe foodnetwork sub numele de 'Roasted salmon with green herbs'!
Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfectaServită ca o garnitură rafinată sau ca fel principal încântător, această mâncare de conopidă promite să încânte...
Mancare de conopidaO minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macIncearca reteta noastra delicioasa de mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra....
Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra
Comentarii