File de Peste la Cuptor(en Papillote)

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
File de Peste la Cuptor(en Papillote)

Ingrediente

  • - 3 fileuri de peste
  • - 1 lamaie
  • - 3 catei usturoi
  • - patrunjel si marar verde
  • - ulei de masline
  • - sare, piper
  • - putina apa

Mod de preparare

Se clatesc fileurile de peste cu apa rece si se se pun la scurs pe un servet de bucatarie, dupa care se sareaza/pipereaza pe ambele parti. Intr-o tava se pune o foaie de aluminium mai lunga care se stropeste cu putin ulei de masline, dupa care se pun fileurile de peste.

Deasupra se pun citeva frunze de patrunjel si marar verde, usturoiul taiat pe jumatate, 2 felii de lamaie si citeva picaturi de ulei de masline. Se ia o alta foaie de aluminium, putin mai lunga decit prima si se pune deasupra fileurilor dupa care se incepe inchiderea ermetica.

Se indoaie de doua ori marginile, cu grija si se baga tava in cuptorul incins in prealabil la 400*f (204*c), si se lasa 12-15 minute. Se pun in tava si 4 linguri cu apa.

Se pune tava in cuptor pe rindul din mijloc, iar deasupra nu trebuie sa fie nici un gratar deoarece " pachetul" cu peste se va umfla! Se scoate din cuptor cind este gata si cu grija se taie foaia de aluminium, se pun fileurile de peste pe farfurie si se servesc imediat.

Pofta Buna!
Optional se poate face un sos aioli pentru peste (eu nu l-am facut)!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
4
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Vinete cu Ton si Mozzarella
5
Mancaruri cu peste

Vinete cu Ton si Mozzarella

Vinete cu Ton si Mozzarella
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie