File de Peste Infuzat cu Boabe de Cafea

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
File de Peste Infuzat cu Boabe de Cafea

Ingrediente

  • Fileuri de peste alb (eu am incercat cu salau, cod alb, rechin)
  • Boabe de cafea
  • Sare de mare
  • Lapte, cat sa acopere fileurile

Mod de preparare

V-am promis sa scriu reteta fileurilor de peste "de regim", low fat, fara oase, nici crud nici prajit, fara oase nesuferite, neafumat etc.

Iacata-o:
Zdrobiti cat de cat boabele de cafea in mojar; asezati intr-un vas potrivit fileurile de peste, dati-le sarea cuvenita, cafeaua maruntita si acoperiti cu lapte.

Lasati un sfert de ora pe o parte si alt sfert de ora, intoarse, pentru ca fiecare particica a fileurilor sa fie imbaiate in aceeasi concetratie de cafea, sare si lapte.

Luati-va o punga ne nylon, asezati fileurile inauntru, unul langa celalalt, turnati atata lapte cu boabe de cafea, cat va permite punga pe care trebuie s-o legati fest la gura si infuzati sacu'cesta 12 minute in apa la 65-70 grade Celsius.

Daca nu aveti temometru de bucatarie (cum e in cazul meu ...) faceti urmatorul truc: dupa ce terminati de mosmodit fileurile, puneti 2 litri de apa la fiert, intr-un vas larg care sa cuprinda fileurile pe lungime. Cand da in clocot, stingeti focul; in jumatatea de ora care se scurge cat timp fileurile stau in lapte pe ambele parti, apa va ajunge la 65 de grade. Puneti inauntru sacu'cela de peste si asezati cratita cu el cu tot pe o flacaruie minuscula, timp de 12 minute fix! Apa nu trebuie sa clocoteasca ci sa bolboroseasca pe ici pe colo in soapta, ca o mica barfa.

Scoateti sacul, raciti-l sub jet de apa rece si aveti cel mai gustos peste "afumat"... Are gustul pestelui usor afumat dar este mult mai fin si rafinat.

Dupa cum veti vedea din poze, nici nu mai e nevoie de cutit pentru a-l marunti in diverse salate ori a umple cevasilea cu el (de exemplu "Turnul Babel" l-am umplut si cu bucatele de salau infuzat, doar in varf i-am pus o aschie intraga de peste); se desface de la sine daca asta vreti, in rotocoale perfecte de "muschi intercostali" de peste, ori ramane intreg-intregut, daca acesta va e scopul.

Una peste alta, e un preparat minunat, usor de facut; daca-l faceti de cu seara este perfect pentru a-l folosi la micul dejun de-a doua zi, ori, daca vreti sa-l pastrati mai mult timp, fara a i se pierde din "coeficientul de afumare", puneti fileurile sau fulgii de peste in borcane sau vase de plastic, cu cateva picaturi de ulei si zeama de lamaie (eu pun si cateva fasioare de coaja de lamaie)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
2
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
3
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Cod Bacalhau cu Alheira si Grelos la cuptor
Bucataras.RO

Cod Bacalhau cu Alheira si Grelos la cuptor

E destul de greu de preparat aceasta reteta daca nu aveti ingredientele necesare , specifice din Portugalia. E inca una din...

Cod Bacalhau cu Alheira si Grelos la cuptor
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti