Daca pestele traieste in apa, departe de ochii nostri, inseamna ca e ba timid, ba sfios, ba rusinos. Asa ca l-am ascuns si eu, respectandu-i intimitatea...
Filetati un peste sau mai multi... important e sa nu aiba oase! Sarati, piperati, stoarceti zeama de lamaie peste fileuri si lasati sa-si faca treaba marinata asta simpla (vreo juma de ora).
Taiati felii foarte subtiri o sunca afumata (puteti folosi faimosul produs italian... daca dati de el in magazine... )
Asterneti un strat de sunca, puneti deasupra fileul de peste, cateva rosii uscate si marinate in ulei - sau gogosari marinati - rulati cu ajutorul unui cutit lung feliile de sunca in jurul pestelui si puneti la prajit intr-o tigaie, evident, fara ulei.
Intocmiti o mamaliguta in a carei apa scurgeti toata grasimea lasata de sunca, imbogatiti-o cu parmezan (pt a deveni elastica) si turnati o jumatate din ea pe un platou larg si uns in prealabil (cu ce vreti voi... uns sa fie!)
Puneti deasupra primului strat de mamaliga ruloul format din sunca+peshte+umplutura din mijloc si acoperiti cu restul de mamaliga - care intre timp s-a mai racit nitel, a capatat o oarecare consistenta - si asteptati ca totul sa se raceasca pana la temperatura bucatariei. Dupa asta, dati-i forma de peste, nu-i mare lucru - cu un cutit nici macar bine ascutit... Daca va simtiti jucause in ziua respectiva, luati un dop de sampanie si faceti solzi; cu o furculita faceti inotatoarele; si daca va simtiti mai jucause ca niciodata, fardati-l cu o pensula inmuiata in sos de rosii cu usturoi ori o solutie de boia inmuiata bine in zeama de lamaie.
Etapa asta nu-i cine stie ce grea - trebuie doar un pic de rabdare si niste taine: dati cu pensula exact asa cum se curata pestele, adica in rasparul solzilor: sosul de rosii se va impiedica de solzi si acolo va ramane; fiti atente la consistenta sosului - incercati mai intai pe coada pestelui artificial, daca nu e destul de consistent mai puneti ceva sa-l ingrosati.
Cred ca e un peste foarte bine ascuns si cat se poate de aspectuos! Voi ce credeti?
Placintele cu branza sunt un deliciu rustic, cu un echilibru perfect intre gustul bogat al branzei si textura frageda a...
Placinte cu branza - un deliciu rustic perfectFursecuri cu migdale, un desert simplu și delicios, cu unt și migdale crocante. Perfecte pentru a fi savurate alături de o...
Fursecuri cu migdale - un desert simplu si deliciosSalata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasaPentru noi a fost demential, s-a terminat mult prea repede!
Tarta cu iaurt, afine si lamaie verdeDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Comentarii