Daca pestele traieste in apa, departe de ochii nostri, inseamna ca e ba timid, ba sfios, ba rusinos. Asa ca l-am ascuns si eu, respectandu-i intimitatea...
Filetati un peste sau mai multi... important e sa nu aiba oase! Sarati, piperati, stoarceti zeama de lamaie peste fileuri si lasati sa-si faca treaba marinata asta simpla (vreo juma de ora).
Taiati felii foarte subtiri o sunca afumata (puteti folosi faimosul produs italian... daca dati de el in magazine... )
Asterneti un strat de sunca, puneti deasupra fileul de peste, cateva rosii uscate si marinate in ulei - sau gogosari marinati - rulati cu ajutorul unui cutit lung feliile de sunca in jurul pestelui si puneti la prajit intr-o tigaie, evident, fara ulei.
Intocmiti o mamaliguta in a carei apa scurgeti toata grasimea lasata de sunca, imbogatiti-o cu parmezan (pt a deveni elastica) si turnati o jumatate din ea pe un platou larg si uns in prealabil (cu ce vreti voi... uns sa fie!)
Puneti deasupra primului strat de mamaliga ruloul format din sunca+peshte+umplutura din mijloc si acoperiti cu restul de mamaliga - care intre timp s-a mai racit nitel, a capatat o oarecare consistenta - si asteptati ca totul sa se raceasca pana la temperatura bucatariei. Dupa asta, dati-i forma de peste, nu-i mare lucru - cu un cutit nici macar bine ascutit... Daca va simtiti jucause in ziua respectiva, luati un dop de sampanie si faceti solzi; cu o furculita faceti inotatoarele; si daca va simtiti mai jucause ca niciodata, fardati-l cu o pensula inmuiata in sos de rosii cu usturoi ori o solutie de boia inmuiata bine in zeama de lamaie.
Etapa asta nu-i cine stie ce grea - trebuie doar un pic de rabdare si niste taine: dati cu pensula exact asa cum se curata pestele, adica in rasparul solzilor: sosul de rosii se va impiedica de solzi si acolo va ramane; fiti atente la consistenta sosului - incercati mai intai pe coada pestelui artificial, daca nu e destul de consistent mai puneti ceva sa-l ingrosati.
Cred ca e un peste foarte bine ascuns si cat se poate de aspectuos! Voi ce credeti?
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaE destul de greu de preparat aceasta reteta daca nu aveti ingredientele necesare , specifice din Portugalia. E inca una din...
Cod Bacalhau cu Alheira si Grelos la cuptorMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii