Crochete de peste cu 4 sosuri

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Crochete de peste cu 4 sosuri

Ingrediente

  • Pentru crochete:
  • 300 g peste;
  • sare;
  • 30 g unt;
  • miere;
  • 1 ou;
  • sare;
  • 60 ml ulei;
  • piper;
  • 40 g pesmet granulat;
  • 50 g faina;
  • 100 ml lapte;
  • 1 ceapa;
  • sare.
  • Pentru sosul de mustar:
  • 3 linguri unt;
  • 1 lingura mustar;
  • 1 lamaie;
  • Pentru sosul de usturoi cu iaurt:
  • o capatana usturoi;
  • 100 ml iaurt;
  • 2 lingurite ulei de masline;
  • marar;
  • Pentru sosul de pasta de tomate cu hrean:
  • 1 lingura smantana;
  • 1 lingura ulei;
  • 3 linguri pasta de tomate;
  • 1/2 lingurita hrean ras ;
  • 2 catei de usturoi;
  • miere;
  • piper boabe;
  • zeama de lamaie, otet si sare dupa gust;
  • Pentru sosul lactoneza:
  • 50 ml lapte;
  • 100 ml ulei;
  • 4 catei de usturoi;
  • sare;
  • suc de lamaie;

Mod de preparare

Crochete de peste:
Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din unt, lapte si sare. Se dezoseaza pestele si se pune in sosul alb cu piper pisat si jumatate de ou, amestecând pâna se face o pasta, apoi se da forma de crochete. Se dau prin faina, ou, pesmet si se prajesc in ulei incins.

Sosul de mustar:
Intr-o tigaie, se pune la topit untul, la foc domol, iar cand s-a topit, se adauga mustarul, mierea, sarea si zeama de lamaie. Se amesteca totul energic, pana se omogenizeaza.

Sosul de usturoi cu iaurt:
Se piseaza usturoiul si se freaca cu sare, se adauga uleiul de masline si apoi iaurtul. La final, se adauga marar verde tocat.

Sosul de paste de tomate cu hrean:
Smantana se amesteca cu uleiul, pasta de tomate, hreanul, usturoiul pisat. Se aduga mierea, sarea, piperul, zeama de lamâie ,otetul, sarea si se amesteca pentru omogenizarea compozitiei.

Sosul lactoneza:
Se curata cateii de usturoi si se pun blender, dupa care se adauga putina sare si laptele. Se bate cu blenderul putin sa se sfarame usturoiul si se adauga ulei putin cate putin. La final, se adauga sucul de lamaie sau otetul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita
Varza calita cu carnati de casa

Varza calita cu carnati de casa

Varza calita cu carnati de casa
Ciorba taraneasca de porc

Ciorba taraneasca de porc

Ciorba taraneasca de porc
Cele mai apreciate rețete
Eclere
1
Dulciuri

Eclere

Eclere
Prajitura Carpati
2
Dulciuri

Prajitura Carpati

Prajitura Carpati
Cheesecake cu capsuni
3
Dulciuri

Cheesecake cu capsuni

Cheesecake cu capsuni
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Cornulete cu mac de Craciun
Culinar.RO

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....

Cornulete cu mac de Craciun
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat