Crochete de peste cu 4 sosuri

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Crochete de peste cu 4 sosuri

Ingrediente

  • Pentru crochete:
  • 300 g peste;
  • sare;
  • 30 g unt;
  • miere;
  • 1 ou;
  • sare;
  • 60 ml ulei;
  • piper;
  • 40 g pesmet granulat;
  • 50 g faina;
  • 100 ml lapte;
  • 1 ceapa;
  • sare.
  • Pentru sosul de mustar:
  • 3 linguri unt;
  • 1 lingura mustar;
  • 1 lamaie;
  • Pentru sosul de usturoi cu iaurt:
  • o capatana usturoi;
  • 100 ml iaurt;
  • 2 lingurite ulei de masline;
  • marar;
  • Pentru sosul de pasta de tomate cu hrean:
  • 1 lingura smantana;
  • 1 lingura ulei;
  • 3 linguri pasta de tomate;
  • 1/2 lingurita hrean ras ;
  • 2 catei de usturoi;
  • miere;
  • piper boabe;
  • zeama de lamaie, otet si sare dupa gust;
  • Pentru sosul lactoneza:
  • 50 ml lapte;
  • 100 ml ulei;
  • 4 catei de usturoi;
  • sare;
  • suc de lamaie;

Mod de preparare

Crochete de peste:
Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din unt, lapte si sare. Se dezoseaza pestele si se pune in sosul alb cu piper pisat si jumatate de ou, amestecând pâna se face o pasta, apoi se da forma de crochete. Se dau prin faina, ou, pesmet si se prajesc in ulei incins.

Sosul de mustar:
Intr-o tigaie, se pune la topit untul, la foc domol, iar cand s-a topit, se adauga mustarul, mierea, sarea si zeama de lamaie. Se amesteca totul energic, pana se omogenizeaza.

Sosul de usturoi cu iaurt:
Se piseaza usturoiul si se freaca cu sare, se adauga uleiul de masline si apoi iaurtul. La final, se adauga marar verde tocat.

Sosul de paste de tomate cu hrean:
Smantana se amesteca cu uleiul, pasta de tomate, hreanul, usturoiul pisat. Se aduga mierea, sarea, piperul, zeama de lamâie ,otetul, sarea si se amesteca pentru omogenizarea compozitiei.

Sosul lactoneza:
Se curata cateii de usturoi si se pun blender, dupa care se adauga putina sare si laptele. Se bate cu blenderul putin sa se sfarame usturoiul si se adauga ulei putin cate putin. La final, se adauga sucul de lamaie sau otetul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici