Crochete de peste cu 4 sosuri

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Crochete de peste cu 4 sosuri

Ingrediente

  • Pentru crochete:
  • 300 g peste;
  • sare;
  • 30 g unt;
  • miere;
  • 1 ou;
  • sare;
  • 60 ml ulei;
  • piper;
  • 40 g pesmet granulat;
  • 50 g faina;
  • 100 ml lapte;
  • 1 ceapa;
  • sare.
  • Pentru sosul de mustar:
  • 3 linguri unt;
  • 1 lingura mustar;
  • 1 lamaie;
  • Pentru sosul de usturoi cu iaurt:
  • o capatana usturoi;
  • 100 ml iaurt;
  • 2 lingurite ulei de masline;
  • marar;
  • Pentru sosul de pasta de tomate cu hrean:
  • 1 lingura smantana;
  • 1 lingura ulei;
  • 3 linguri pasta de tomate;
  • 1/2 lingurita hrean ras ;
  • 2 catei de usturoi;
  • miere;
  • piper boabe;
  • zeama de lamaie, otet si sare dupa gust;
  • Pentru sosul lactoneza:
  • 50 ml lapte;
  • 100 ml ulei;
  • 4 catei de usturoi;
  • sare;
  • suc de lamaie;

Mod de preparare

Crochete de peste:
Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din unt, lapte si sare. Se dezoseaza pestele si se pune in sosul alb cu piper pisat si jumatate de ou, amestecând pâna se face o pasta, apoi se da forma de crochete. Se dau prin faina, ou, pesmet si se prajesc in ulei incins.

Sosul de mustar:
Intr-o tigaie, se pune la topit untul, la foc domol, iar cand s-a topit, se adauga mustarul, mierea, sarea si zeama de lamaie. Se amesteca totul energic, pana se omogenizeaza.

Sosul de usturoi cu iaurt:
Se piseaza usturoiul si se freaca cu sare, se adauga uleiul de masline si apoi iaurtul. La final, se adauga marar verde tocat.

Sosul de paste de tomate cu hrean:
Smantana se amesteca cu uleiul, pasta de tomate, hreanul, usturoiul pisat. Se aduga mierea, sarea, piperul, zeama de lamâie ,otetul, sarea si se amesteca pentru omogenizarea compozitiei.

Sosul lactoneza:
Se curata cateii de usturoi si se pun blender, dupa care se adauga putina sare si laptele. Se bate cu blenderul putin sa se sfarame usturoiul si se adauga ulei putin cate putin. La final, se adauga sucul de lamaie sau otetul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Nectar de caise

Nectar de caise

Nectar de caise
Prajitura cu sos de cirese

Prajitura cu sos de cirese

Prajitura cu sos de cirese
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Savarine cu frisca
1
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Lasagne
2
Paste

Lasagne

Lasagne
Lapte de Pasare
3
Dulciuri

Lapte de Pasare

Lapte de Pasare
Gogosi a la Sidy
4
Dulciuri

Gogosi a la Sidy

Gogosi a la Sidy
Piscot cu Visine
5
Dulciuri

Piscot cu Visine

Piscot cu Visine
Parteneri
Desert tarta in doua culori cu prune si mere
Bucataras.RO

Desert tarta in doua culori cu prune si mere

ingredient secret Am văzut mai demult (pe un grup culinar) ideea aceasta cu tarta în 2 culori și mi-a plăcut foarte...

Desert tarta in doua culori cu prune si mere
Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi
Culinar.RO

Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi

Retete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!

Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi
Tarta rustica cu cirese
Gustos.RO

Tarta rustica cu cirese

Tarta rustica cu cirese