Chiftelute din Dovlecel/Zuchina si Ton din Conserva

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Chiftelute din Dovlecel/Zuchina si Ton din Conserva

Ingrediente

  • 1 dovlecel verde (zucchini) sau alt fel, dar fara simburi de cca 18 cm fiecare
  • 1 cutie mare de ton
  • sare
  • piper
  • marar
  • 2-4 felii de piine (depinde cit de subtiri sunt taiate)
  • 1-2 oua depinde de marimea lor (eu am pus 2 medii)
  • 1 lingura de cascaval (mai uscat, eventual o bucata pe care ati tinut-o in frigider macar o noapte ca sa fie mai uscat si sa se rada mai bine)
  • faina (sau pesmet, eu am folosit faina)
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Spalam dovlecelul si ii taiem capetele, apoi ii dam pe razatoarea mare si ii stringem in pumn ca sa elimine apa in exces.

Desfacem cutia de ton si scurgem uleiul pe care nu il vom folosi (puteti folosi si ton in suc natural si aruncati zeama).

Punem piinea la inmuiat in apa apoi o stoarcem in pumn.

Intr-un castron mare punem dovleceii rasi si scursi, piinea inmuiata si scursa, tonul, sare, piper si marar (daca aveti proaspat mai bine) tocat, cascavalul ras.

Adaugati un ou si amestecati. Daca este nevoie mai adaugati si urmatorul ou si framintati cum se face pentru orice tip de chiftele.

Daca vi se para compozitia prea moale si curgatoare, adaugati putin cite putin pesmet sau faina si amestecati ca sa se lege (la mine n-a fost nevoie).

Formati chiftele cu mina putin uda.

Le tavaliti prin faina (sau pesmet) si apoi le asezati in tigaia cu ulei deja cald si le prajiti pe ambele parti.
Note:
- daca vreti puteti opari dovleceii si apoi ii striviti cu furculita in loc sa ii radeti cruzi.
- nu amestecati compozitia prea mult caci e mult mai bun daca ramin bucati mai maricele de ton ici si colo, se vor simti in mod distinct in gura cind muscati din chiftea.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Beigli cu Nuca
1
Dulciuri

Beigli cu Nuca

Beigli cu Nuca
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Piept de pui cu sos gorgonzola
3
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
5
Dulciuri

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
Parteneri
Desert inghetata de zmeura
Bucataras.RO

Desert inghetata de zmeura

Daca tot gasim pe bucataras cea mai buna inghetata, nu puteam sa nu vin si eu cu o reteta pentru voi! Inghetata pregatita in...

Desert inghetata de zmeura
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!