Chiftelute din Dovlecel/Zuchina si Ton din Conserva

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Chiftelute din Dovlecel/Zuchina si Ton din Conserva

Ingrediente

  • 1 dovlecel verde (zucchini) sau alt fel, dar fara simburi de cca 18 cm fiecare
  • 1 cutie mare de ton
  • sare
  • piper
  • marar
  • 2-4 felii de piine (depinde cit de subtiri sunt taiate)
  • 1-2 oua depinde de marimea lor (eu am pus 2 medii)
  • 1 lingura de cascaval (mai uscat, eventual o bucata pe care ati tinut-o in frigider macar o noapte ca sa fie mai uscat si sa se rada mai bine)
  • faina (sau pesmet, eu am folosit faina)
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Spalam dovlecelul si ii taiem capetele, apoi ii dam pe razatoarea mare si ii stringem in pumn ca sa elimine apa in exces.

Desfacem cutia de ton si scurgem uleiul pe care nu il vom folosi (puteti folosi si ton in suc natural si aruncati zeama).

Punem piinea la inmuiat in apa apoi o stoarcem in pumn.

Intr-un castron mare punem dovleceii rasi si scursi, piinea inmuiata si scursa, tonul, sare, piper si marar (daca aveti proaspat mai bine) tocat, cascavalul ras.

Adaugati un ou si amestecati. Daca este nevoie mai adaugati si urmatorul ou si framintati cum se face pentru orice tip de chiftele.

Daca vi se para compozitia prea moale si curgatoare, adaugati putin cite putin pesmet sau faina si amestecati ca sa se lege (la mine n-a fost nevoie).

Formati chiftele cu mina putin uda.

Le tavaliti prin faina (sau pesmet) si apoi le asezati in tigaia cu ulei deja cald si le prajiti pe ambele parti.
Note:
- daca vreti puteti opari dovleceii si apoi ii striviti cu furculita in loc sa ii radeti cruzi.
- nu amestecati compozitia prea mult caci e mult mai bun daca ramin bucati mai maricele de ton ici si colo, se vor simti in mod distinct in gura cind muscati din chiftea.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc
1
Aperitive

Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc

Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu foi si gem de prune
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Prajitura cu alune si cafea
5
Dulciuri

Prajitura cu alune si cafea

Prajitura cu alune si cafea
Parteneri
Cus-cus cu nuci si pesmet
Bucataras.RO

Cus-cus cu nuci si pesmet

Vazut la madi-marin. Bun bun.

Cus-cus cu nuci si pesmet
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Tort Dobos (mic)
Gustos.RO

Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)