Ceapa Umpluta cu Ton si Mozzarella

Complexitate
redusa
Ceapa Umpluta cu Ton si Mozzarella

Ingrediente

  • 5 bucati de ceapa mari si rotunde
  • 1 cartof fiert
  • 100 gr ton in conserva
  • 125 gr mozzarella (cascaval, cas sau alta branza care se topeste bine la cuptor)
  • oregano
  • 1 lingura de capere
  • sare
  • pesmet
  • ulei de masline

Mod de preparare

Curatati ceapa de foaia externa si o fierbeti in apa cu sare circa 10 -15 minute, nu prea mult, asa incat sa fie mai crocanta. Cand este gata, scoateti-o din apa si lasati-o sa se raceasca. Cand este destul de rece, taiati-o in lungime in doua si scoateti incet miezul, lasand doar 2-3 straturi.

Fierbeti cartoful si-l striviti bine sa devina un piure, lasati-l sa se raceasca.

Intr-un castron puneti, cartoful fiert strivit, tonul maruntit, mozzarella taiata cubulete, jumatate din miezul cepei tocat marunt, caperele tocate, oreganul, sarea. Amestecati bine si umpleti cepele cu aceasta compozitie. Le puneti intr-o tava cu putina apa, deasupra presarati pesmet si turnati un fir de ulei de masline, deasupra fiecarei cepe.

Coaceti cepele in cuptorul incalzit, la o temperatura de 200A°, circa 25-30 minute, pana cand se rumenesc bine deasupra.

Se servesc calde, dar sunt bune si reci!
Restul de miez ramas, l-am pus intr-un borcanel, l-am acoperit cu ulei de masline si l-am conservat in frigider. Se poate folosi la o salata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura din albusuri cu ciocolata si crema de branza cu ness
4
Dulciuri

Prajitura din albusuri cu ciocolata si crema de branza cu ness

Prajitura din albusuri cu ciocolata si crema de branza cu ness
Macrou la gratar cu mamaliguta - un festin culinar
5
Mancaruri cu peste

Macrou la gratar cu mamaliguta - un festin culinar

Macrou la gratar cu mamaliguta - un festin culinar
Parteneri
Desert tarta cu crema de portocale si dulceata, fara zahar
Bucataras.RO

Desert tarta cu crema de portocale si dulceata, fara zahar

Imi place foarte mult sa pregatesc tarte, sub fel si fel de combinatii, cu diverse creme, arome si fructe. Testez tot mai des...

Desert tarta cu crema de portocale si dulceata, fara zahar
Chec cu portocale
Culinar.RO

Chec cu portocale

Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...

Chec cu portocale
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Gustos.RO

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos