Curatati ceapa de foaia externa si o fierbeti in apa cu sare circa 10 -15 minute, nu prea mult, asa incat sa fie mai crocanta. Cand este gata, scoateti-o din apa si lasati-o sa se raceasca. Cand este destul de rece, taiati-o in lungime in doua si scoateti incet miezul, lasand doar 2-3 straturi.
Fierbeti cartoful si-l striviti bine sa devina un piure, lasati-l sa se raceasca.
Intr-un castron puneti, cartoful fiert strivit, tonul maruntit, mozzarella taiata cubulete, jumatate din miezul cepei tocat marunt, caperele tocate, oreganul, sarea. Amestecati bine si umpleti cepele cu aceasta compozitie. Le puneti intr-o tava cu putina apa, deasupra presarati pesmet si turnati un fir de ulei de masline, deasupra fiecarei cepe.
Coaceti cepele in cuptorul incalzit, la o temperatura de 200A°, circa 25-30 minute, pana cand se rumenesc bine deasupra.
Se servesc calde, dar sunt bune si reci!
Restul de miez ramas, l-am pus intr-un borcanel, l-am acoperit cu ulei de masline si l-am conservat in frigider. Se poate folosi la o salata.
Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromateBorsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoarePaste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii