Curatati ceapa de foaia externa si o fierbeti in apa cu sare circa 10 -15 minute, nu prea mult, asa incat sa fie mai crocanta. Cand este gata, scoateti-o din apa si lasati-o sa se raceasca. Cand este destul de rece, taiati-o in lungime in doua si scoateti incet miezul, lasand doar 2-3 straturi.
Fierbeti cartoful si-l striviti bine sa devina un piure, lasati-l sa se raceasca.
Intr-un castron puneti, cartoful fiert strivit, tonul maruntit, mozzarella taiata cubulete, jumatate din miezul cepei tocat marunt, caperele tocate, oreganul, sarea. Amestecati bine si umpleti cepele cu aceasta compozitie. Le puneti intr-o tava cu putina apa, deasupra presarati pesmet si turnati un fir de ulei de masline, deasupra fiecarei cepe.
Coaceti cepele in cuptorul incalzit, la o temperatura de 200A°, circa 25-30 minute, pana cand se rumenesc bine deasupra.
Se servesc calde, dar sunt bune si reci!
Restul de miez ramas, l-am pus intr-un borcanel, l-am acoperit cu ulei de masline si l-am conservat in frigider. Se poate folosi la o salata.
Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfectaPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateImi place foarte mult sa pregatesc tarte, sub fel si fel de combinatii, cu diverse creme, arome si fructe. Testez tot mai des...
Desert tarta cu crema de portocale si dulceata, fara zaharUn chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...
Chec cu portocaleIncearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Comentarii