Caracatita la Cuptor

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • caracatita
  • ulei masline
  • vin alb
  • sare
  • piper
  • oregano

Mod de preparare

Se fierbe caracatita in apa cu sare maxim 10 minute, dupa care se strecoara.
Intr-un vas de sticla termorezistenta se pune ulei de masline (50-60ml) , un pahar de vin alb de 200 ml demisec, sare, piper, oregano si se acopera cu folie de aluminiu.

Se introduce la cuptor. atentie: daca e lasata prea mult la cuptor, caracatita se intareste si nu mai devine comestibila (e ca o bucata de cauciuc). in acest sens se verifica cu o furculita din cand in cand sa patrunda furculita in caracatita.
Se serveste calda cu salata.
pofta buna!!!!!!!!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa