Se spala caracatita si se taie bucati. Se pune in oala sub presiune cu apa cat sa o acopere si se lasa 10 minute din momentul in care se pune capacul si butonasul rosu se ridica (sau depinde de oala...). Se scoate apoi caracatita si se clateste(se arunca apa in care a fiert).
Se curata cepele mici si se gauresc cu o tepusa ca sa nu se desfaca la fierbere. Se pun in oala impreuna cu caracatita, uleiul, vinul, frunzele de dafin, scortisoara, cuisoarele, sarea si sucul de rosii.
Se inchide iar oala si se lasa 15 minute din momentul in care se pune capacul si se ridica butonasul rosu.
Dupa ce se deschide oala, daca vreti ca sosul sa fie mai gros se amesteca 1-2 lingurite de faina de porumb (sau faina de grau) cu putina apa si se adauga peste sos si se mai lasa putin pe foc fara a se mai acoperi.
Se serveste cu orez fiert.
Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatCum pot sa va descriu eu aceasta prajitura? Nu as vrea sa spun prea multe, nu ca nu merita, dar e prea grozava ca sa ma...
Prajitura cu nuca si crema de ciocolata albaDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Comentarii