California Rolls

Complexitate
redusa
California Rolls

Ingrediente

  • Pt orez:
  • 6 linguri de otet de orez
  • 2 linguri zahar granulat
  • 2 ligurite de sare
  • 450 g orez de sushi
  • 600 ml apa
  • Pt Rolls:
  • 5 foi de alge
  • 1 castravete
  • 2-3 avocado
  • carne de crab sau batoane - imitatie de crab
  • wasabi
  • sos de soia
  • ghimbir murat - optional
  • zeama de lamaie
  • seminte de susan sau/si mac - optional

Mod de preparare

Intr o craticioara puneti otetul de orez, zaharul si sarea la foc mic, nu trebuie sa fiearba, ci numai sa se incalzeasca pana se dizolva zaharul si sarea. Dati deoparte si lasati sa se raceasca.

Orezul si apa se pun la fiert - acoperit la foc mic pt 15 min din momentul in care apa a inceput sa fiarba. Opriti focul si mai lasati orezul acoperit pt inca 15 min.

Dupa ce au trecut ultimele 15 min puneti orezul intr un castron mai mare, dati un pic cu o spatula prin el (nu amestecati - asta ar face ca orezul sa se striveasca).

Stropiti orezul racit cu otetul preparat la inceput, la fel dand cu spatula prin el fara sa amestecati in forta.

Spalati, curatati castravetele de coaja si seminte. Taiati-l in fasii pe lungime.

Taiati avocado pe lungime, scoateti samburele, apoi taiati pulpa in fasii tot pe lungime. Stropiti avocado cu zeama de lamaie sa nu se schimbe la culoare.

Daca folositi carne de crab din conserva scoateti carnea din conserva / daca folositi batoane - imitatie de crab taiati-le in jumatate pe lungime (eu nu le am taiat).

Pt a forma rolls se intinde o folie alimentara (seminte de susan sau mac optional) orezul, foaia de alge apoi carnea de crab, fasii de castravete si avocado. Se ruleaza. Fiecare roll se taie in 6 sau 8 cu un cutit f bine ascutit.
Pt ca orezul sa nu se lipeasca de cutit, udati-l dupa fiecare taiere.

Se servesc cu sos de soia, wasabi si ghimbir murat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura Sau Rulada cu Mere
3
Romania

Prajitura Sau Rulada cu Mere

Prajitura Sau Rulada cu Mere
Prajitura cu Morcov si Gem de Prune
4
Romania

Prajitura cu Morcov si Gem de Prune

Prajitura cu Morcov si Gem de Prune
Chec cu Cacao Pufos
5
Romania

Chec cu Cacao Pufos

Chec cu Cacao Pufos