California Rolls

Complexitate
redusa
California Rolls

Ingrediente

  • Pt orez:
  • 6 linguri de otet de orez
  • 2 linguri zahar granulat
  • 2 ligurite de sare
  • 450 g orez de sushi
  • 600 ml apa
  • Pt Rolls:
  • 5 foi de alge
  • 1 castravete
  • 2-3 avocado
  • carne de crab sau batoane - imitatie de crab
  • wasabi
  • sos de soia
  • ghimbir murat - optional
  • zeama de lamaie
  • seminte de susan sau/si mac - optional

Mod de preparare

Intr o craticioara puneti otetul de orez, zaharul si sarea la foc mic, nu trebuie sa fiearba, ci numai sa se incalzeasca pana se dizolva zaharul si sarea. Dati deoparte si lasati sa se raceasca.

Orezul si apa se pun la fiert - acoperit la foc mic pt 15 min din momentul in care apa a inceput sa fiarba. Opriti focul si mai lasati orezul acoperit pt inca 15 min.

Dupa ce au trecut ultimele 15 min puneti orezul intr un castron mai mare, dati un pic cu o spatula prin el (nu amestecati - asta ar face ca orezul sa se striveasca).

Stropiti orezul racit cu otetul preparat la inceput, la fel dand cu spatula prin el fara sa amestecati in forta.

Spalati, curatati castravetele de coaja si seminte. Taiati-l in fasii pe lungime.

Taiati avocado pe lungime, scoateti samburele, apoi taiati pulpa in fasii tot pe lungime. Stropiti avocado cu zeama de lamaie sa nu se schimbe la culoare.

Daca folositi carne de crab din conserva scoateti carnea din conserva / daca folositi batoane - imitatie de crab taiati-le in jumatate pe lungime (eu nu le am taiat).

Pt a forma rolls se intinde o folie alimentara (seminte de susan sau mac optional) orezul, foaia de alge apoi carnea de crab, fasii de castravete si avocado. Se ruleaza. Fiecare roll se taie in 6 sau 8 cu un cutit f bine ascutit.
Pt ca orezul sa nu se lipeasca de cutit, udati-l dupa fiecare taiere.

Se servesc cu sos de soia, wasabi si ghimbir murat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Bucataras.RO

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie

Deliiiiiiciooooosaaaaaaaa! Garantez...racoritoare, lejera...de vara!Merge cu o limonada cu gheata si menta perfect! 

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia