Vinetele se spala si se usuca, dupa care se curata de coaja. (Atentie cand taiati coditele, sa nu intrati prea mult in vinete.)
Uleiul de floarea soarelui se pune intr-o tigaie si se incalzeste la foc mare. Cand se incalzeste bine, se pun vinetele si se prajesc pana se inmoaie si devin maro. Se scot pe un prosop de hartie si se lasa la scurs.
Intre timp, se incalzeste uleiul de masline la foc mediu. Se adauga ceapa tocata marunt si se prajeste timp de 2 minute. Se adauga ardeii taiati fin si se prajesc inca 2 minute. Se pun rosiile si bulionul, sarea, piperul si zaharul si se amesteca timp de 7-8 minute la foc mic.Cand este gata, se adauga patrunjelul.
Vinetele se pun pe o tava unele langa altele. Cu o lingurita, se desfac in doua de-a lungul. Se baga mixtura de legume inauntrul vinetelor, dupa care se stropesc cu sucul de lamaie.
Se baga la cuptor timp de 20 de minute. Se servesc cu carne de miel si vin rosu.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii