Vinetele le spalam si le taiem in jumate pe lungime. Cu ajutorul unei lingurite scobim mijlocul vinetei astfel incat sa facem loc pentru umplutura. Presaram vinetele cu sare si lasam sa stea.
Pana cand vinetele scobite lasa zeama ne ocupam de umplutura.
Ceapa o tocam si o calim in 2 linguri de ulei impreuna cu morcovul. Adaugam si miezul de vinete rezultat din scobire. Acest miez daca este bucati mai mari il taiem. Lasam legumele sa se caleasca si asezonam . Adaugam 50 ml bullion si quinoa . Eu in loc de piper folosesc pudra de ghimbir dar se poate folosi si piper si ghimbir.
Scurgem bine vinetele scobite de zeama lasata si le umplem cu compozitia. Asezam in tava si tunam pe langa ele 250ml bullion amestecat cu 100 ml apa si cu oregano. Dam totul la cuptorul incins la 180-200 grade pana cand intra bine scobitoarea in vinete. Deasupra se poate razui parmesan.
Servim cald cu o lingura de iaurt grecesc sau smantana.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatCand eram mai mica ,bunica ne facea ,, pupi cu scoasa ,, asa li se spune la noi . Erau extrem de bune si gustoase , coapte in...
BranzoiciMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii