Vinete Umplute cu Pesmet

Complexitate
redusa
Vinete Umplute cu Pesmet

Ingrediente

  • 400 gr vinete (2 vinete mici si subtiri)
  • 6-8 linguri pesmet
  • 1-2 linguri maghiran uscat
  • sare
  • ulei

Mod de preparare

Vinetele se spala si se taie in jumatate pe lungime apoi cine vrea le poate oparii (nu fierbe ci doar se scufunda in apa clocotita cu sare circa 30 secunde si se scot, lasa sa se usuce pe stergar de bucatarie). Eu nu le-am oparit pentru ca in perioada asta vinetele sunt foarte tinere si pentru ca aici la mine vinetele nu sunt amare.

Se scobeste miezul (cu unealta speciala).

Pulpa obtinuta se pune in robot si se mixeaza pina se obtine o pasta. Cine nu are robot poate sa o dea prin masina de tocat. Varsam aceasta crema intr-un castron si adaugam sare, maghiran, 2 linguri de ulei si pesmet.

Umplem cojile scobite cu acest amestec si punem in tava. Varsam ulei deasupra ca un fir (tineti degetul la gur sticlei ca sa curga putin cite putin sau folosit dopul special) miscind mina cu sticla de ulei in zig zag peste tava cu vinetele umplute in asa fel incit uleiul sa curga si pe vinete si pe linga ele in tava.

Se coace in cuptorul deja incalzit la 180 °c pina cind coaja este coapta si in acelasi timp si moale si crocanta adica circa 45 minute (timpul nu este exact pentru ca depinde de cuptorul vostru de dimensiunea vinetelor)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
4
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida

Acesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Chec cu portocale
Culinar.RO

Chec cu portocale

Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...

Chec cu portocale
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Gustos.RO

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos