Vinetele se taie pe jumatate pe lungime. Se scoate miezul (care se toaca), lasand doar 1 cm grosime, apoi se presara cu sare si se lasa la scurs o jumatate de ora.
Intre timp se fierb legumele (ceapa, morcovul, telina) in 500 ml apa cu un praf de sare. Supa se pastreaza.
Orezul se caleste numai 1-2 minute in ulei, apoi se stinge cu 300 ml supa de legume fierbinte si se lasa la inabusit 10 minute.
Vinetele se spala cu apa rece, apoi se stropesc in interior cu putin ulei si se umplu cu legumele fierte tocate, rosii taiate felii, cascaval ras, miezul de la vinete tocat, orez fiert si masline. Se condimenteaza si se stropesc iar cu ulei si se pun la cuptorul incins, la foc potrivit (150 grade C), timp de 20-25 minute.
Cu 5 minute inainte de a fi gata se presara verdeata tocata fin.
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorAm incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...
Zacusca cu vinete, gogosari si kapiaCredeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu prunePandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii