Vinete Umplute

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 vinete mari
  • o ceapa
  • 1 morcov
  • o telina mica
  • 150 g orez
  • 2 rosii
  • 100 g cascaval ras
  • 2-3 linguri masline
  • ulei
  • sare
  • piper
  • verdeata

Mod de preparare

Vinetele se taie pe jumatate pe lungime. Se scoate miezul (care se toaca), lasand doar 1 cm grosime, apoi se presara cu sare si se lasa la scurs o jumatate de ora.

Intre timp se fierb legumele (ceapa, morcovul, telina) in 500 ml apa cu un praf de sare. Supa se pastreaza.

Orezul se caleste numai 1-2 minute in ulei, apoi se stinge cu 300 ml supa de legume fierbinte si se lasa la inabusit 10 minute.

Vinetele se spala cu apa rece, apoi se stropesc in interior cu putin ulei si se umplu cu legumele fierte tocate, rosii taiate felii, cascaval ras, miezul de la vinete tocat, orez fiert si masline. Se condimenteaza si se stropesc iar cu ulei si se pun la cuptorul incins, la foc potrivit (150 grade C), timp de 20-25 minute.

Cu 5 minute inainte de a fi gata se presara verdeata tocata fin.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia