Vinete Shanghai

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Vinete Shanghai

Ingrediente

  • -500g vinete (japoneze sau normale)
  • -100ml ulei
  • -1 chilli
  • -3 linguri sos de soia
  • -1 lingura zahar
  • -200ml apa
  • -sare
  • -2 catei de usturoi

Mod de preparare

Vinetele se spala si se taie, rondele mai groase. Chilli se spala si se taie (eu am curatat, ardeiul de seminte, ca sa nu fie asa de iute), iar cateii de usturoi se curata si se taie, rondele.

Intr-o tigaie, se pune ulei, la temperatura mare, iar cand acesta, e incalzit, se pun bucatile de ardei si feliile de usturoi. Acest fel de mancare, se pregateste, la temperatura mare.

Se lasa la prajit, impreuna, cateva momente, dupa care se scot bucatile de chilli. Peste usturoi, se pun vinetele. Dupa ce vinetele, au absorbit, tot uleiul, se pune cate 1 lingura de apa, pana cand vinetele sunt moi si s-a folosit jumatate sau mai bine de jumatate, din cantitatea de apa.

Se poate pregatii si sosul. Asadar intr-un bol se pune sosul de soia, zaharul si sarea. Peste se pune putina apa si se amesteca.

Cand vinetele sunt moi, se pune sosul de soia, dizolvat, in apa. Se pune un capac, peste tigaie si se lasa, la fiert pana scade sosul. Vinetele se intorc, de pe o parte pe alta, asa incat sa ajunga sos uniform. Cand sosul a scazut, se pun bucatile de chilli, peste vinete.

Se servesc, imediat. Vinetele sunt picante, dar si foarte, foarte gustoase.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia