Vinetele se spala si se taie, rondele mai groase. Chilli se spala si se taie (eu am curatat, ardeiul de seminte, ca sa nu fie asa de iute), iar cateii de usturoi se curata si se taie, rondele.
Intr-o tigaie, se pune ulei, la temperatura mare, iar cand acesta, e incalzit, se pun bucatile de ardei si feliile de usturoi. Acest fel de mancare, se pregateste, la temperatura mare.
Se lasa la prajit, impreuna, cateva momente, dupa care se scot bucatile de chilli. Peste usturoi, se pun vinetele. Dupa ce vinetele, au absorbit, tot uleiul, se pune cate 1 lingura de apa, pana cand vinetele sunt moi si s-a folosit jumatate sau mai bine de jumatate, din cantitatea de apa.
Se poate pregatii si sosul. Asadar intr-un bol se pune sosul de soia, zaharul si sarea. Peste se pune putina apa si se amesteca.
Cand vinetele sunt moi, se pune sosul de soia, dizolvat, in apa. Se pune un capac, peste tigaie si se lasa, la fiert pana scade sosul. Vinetele se intorc, de pe o parte pe alta, asa incat sa ajunga sos uniform. Cand sosul a scazut, se pun bucatile de chilli, peste vinete.
Se servesc, imediat. Vinetele sunt picante, dar si foarte, foarte gustoase.
Pofta buna!
CONCURS: DE LA BUCĂTAR LA JUSTIŢIAR – SE CAUTĂ UN PREPARAT DEMN DE A PURTA NUMELE GODINA
Pui crocant GodinaCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitReteta de turta dulce cu miere. Turta dulce cu miere reteta simpla si delicioasa. Turta dulce decoarata cu glazura regala....
Turta dulce cu miere
Comentarii