Spalati, scurgeti vinetele si taiati-le rondele, groase de un deget. Sarati-le, asezati-le unele peste altele, puneti un fund de lemn si peste el o greutate si lasati sa se scurga toata zeama amara. Stergeti cu un servet rondelele de vinete si prajiti-le pe ambele parti in ulei incins, scoateti-le pe servetele absorbante si asezati-le pe un platou, fara sa le suprapuneti.
Separat, pentru skordalia, fierbeti in apa cu putina sare, cartofii curatati si taiati cubulete, 30 min din momentul in care apa incepe sa fiarba. Scurgeti-i si zdrobiti-i foarte bine, astfel incat sa nu ramana bucatele de cartofi in compozitie.
Adaugati 5-6 linguri de ulei de masline, nucile macinate, usturoiul pisat si omogenizati foarte bine ca sa obtineti o pasta cremoasa. Sarati si piperati, dupa gust. Puneti in strat generos peste fiecare rondea de vanata prajita.
Separat, taiati cubulete rosiile oparite si curatate de pielita. Caliti-le in putin ulei incins, amestecand mereu, pana se ingroasa. Spre sfarsit, adaugati patrunjelul verde, tocat marunt, otetul de mere sau zeama de lamaie si potriviti de sare. Puneti in strat uniform peste skordalia.
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosAceastă rețetă de piept de pui cu sos gorgonzola îmbină perfect savoarea delicată a cărnii de pui cu bogăția și...
Piept de pui cu sos gorgonzolaSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorChecul la cana este o metoda super-rapida de a avea un desert absolut delicios in timp record. Checul pufos cu nutella este...
Chec la cana cu NutellaSe pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.
Supa de ceapa
Comentarii