Spalati, scurgeti vinetele si taiati-le rondele, groase de un deget. Sarati-le, asezati-le unele peste altele, puneti un fund de lemn si peste el o greutate si lasati sa se scurga toata zeama amara. Stergeti cu un servet rondelele de vinete si prajiti-le pe ambele parti in ulei incins, scoateti-le pe servetele absorbante si asezati-le pe un platou, fara sa le suprapuneti.
Separat, pentru skordalia, fierbeti in apa cu putina sare, cartofii curatati si taiati cubulete, 30 min din momentul in care apa incepe sa fiarba. Scurgeti-i si zdrobiti-i foarte bine, astfel incat sa nu ramana bucatele de cartofi in compozitie.
Adaugati 5-6 linguri de ulei de masline, nucile macinate, usturoiul pisat si omogenizati foarte bine ca sa obtineti o pasta cremoasa. Sarati si piperati, dupa gust. Puneti in strat generos peste fiecare rondea de vanata prajita.
Separat, taiati cubulete rosiile oparite si curatate de pielita. Caliti-le in putin ulei incins, amestecand mereu, pana se ingroasa. Spre sfarsit, adaugati patrunjelul verde, tocat marunt, otetul de mere sau zeama de lamaie si potriviti de sare. Puneti in strat uniform peste skordalia.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii