Spalati, scurgeti vinetele si taiati-le rondele, groase de un deget. Sarati-le, asezati-le unele peste altele, puneti un fund de lemn si peste el o greutate si lasati sa se scurga toata zeama amara. Stergeti cu un servet rondelele de vinete si prajiti-le pe ambele parti in ulei incins, scoateti-le pe servetele absorbante si asezati-le pe un platou, fara sa le suprapuneti.
Separat, pentru skordalia, fierbeti in apa cu putina sare, cartofii curatati si taiati cubulete, 30 min din momentul in care apa incepe sa fiarba. Scurgeti-i si zdrobiti-i foarte bine, astfel incat sa nu ramana bucatele de cartofi in compozitie.
Adaugati 5-6 linguri de ulei de masline, nucile macinate, usturoiul pisat si omogenizati foarte bine ca sa obtineti o pasta cremoasa. Sarati si piperati, dupa gust. Puneti in strat generos peste fiecare rondea de vanata prajita.
Separat, taiati cubulete rosiile oparite si curatate de pielita. Caliti-le in putin ulei incins, amestecand mereu, pana se ingroasa. Spre sfarsit, adaugati patrunjelul verde, tocat marunt, otetul de mere sau zeama de lamaie si potriviti de sare. Puneti in strat uniform peste skordalia.
Placintele cu branza sunt un deliciu rustic, cu un echilibru perfect intre gustul bogat al branzei si textura frageda a...
Placinte cu branza - un deliciu rustic perfectFursecuri cu migdale, un desert simplu și delicios, cu unt și migdale crocante. Perfecte pentru a fi savurate alături de o...
Fursecuri cu migdale - un desert simplu si deliciosSalata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasaDe la Panacris luata si de Motan executata! Foarte buna!
Foi de napolitane cu crema de rahatDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Comentarii