Daca faci varianta de post incepi cu preprarea aluatului de bere, care trebuie sa stea la odihna macar 1/2 ora.
Cureti varza de frunzele ofilite, cureti si cotorul-dar nu-l scoti
Tai varza felii cam de 2cm(ca pepenele)
Fierbi varza in apa clocotita cu sare, aproximativ 10 min. (sa nu se inmoaie prea tare)
Scurgi varza si o lasi sa se raceasca. Daca faci reteta cu ou, acum pregatesti aluatul pt. pane(albusurile batute spuma cu sare,galbenusuri si faina, facultativ-piper)
Treci fiecare felie de varza prin aluat si o prajesti in uleiul incins.
Daca prajesti in aluat de bere, ai grija sa fie focul mic si sa prajesti bine:aluatul de post se coaguleaza mai greu( ca si clatitele de post)
Bucatile prajite le pui intai pe hartie absorbanta.
Se serveste cu salata de sezon. Daca o faci cu ou, razi deasupra cascaval sau telemea si presari marar.
Are un gust deosebit.
Cam asta trebuia să iasă http://dlicedorient.blogspot.fr/2012/10/biscuits-sesame.html, sunt pe aproape ;) Data viitoare...
Biscuți cu Nutella și topping de susanRetete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!
Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi
Comentarii