Varza curatata (daca este cruda) se pune la fiert in apa usor sarata. Daca se foloseste congeleta se fierbe conform instructiunilor. Se scurge si se lasa la racit.
Intre timp se face un sos alb din 1 lingura unt si faina, care se stinge cu lapte si se lasa pe foc pana se ingroasa, amestecand. Se adauga branza rasa si smantana, se amesteca bine pana se omogenizeaza, dar fara sa dea in clocot, se condimenteaza cu delikat, daca este nevoie.
Intr timp se unge un vas jena cu unt, se tapeteaza generos cu pesmet si se aseaza, una langa alta, verzisoarele de Bruxelles, se toarna sosul alb racorit.
Pe deasupra se presara pesmet generos, parmezan si se stropeste cu unt(eu pun din loc in loc bucatele mici de unt)
Se da la cuptor pana se rumeneste deasupra.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii