Incingeti bine cuptorul.
Intre timp, puneti apa usor sarata la fiert, intr-o oala. Cand apa clocoteste, adaugati varza de Bruxelles congelata; acoperiti vasul cu un capac si lasati pe foc 3 min.
Scurgeti si stropiti imediat varzutele cu zeama de lamaie ca sa-si pastreze frumos culoarea; lasati sa se scurga bine. In functie de cat sunt de mari, le puteti lasa intregi sau taia in doua.
Separat, intr-un vas, amestecati uleiul, catelul de usturoi (tocat marunt sau pisat), piperul (proaspat macinat) si cimbru (dupa gust). Adaugati sucul de lamaie, zaharul brun si omogenizati.
Puneti varza si arahidele peste sos. Amestecati bine, in asa fel incat sosul sa unga bine, de jur- imprejur, verzele si arahidele.
Aranjati compozitia intr-un vas termorezistent, in strat cat mai uniform.
Dati la cuptorul preincalzit, pentru cca 15- 20 min, la 180 grade sau pana ce varza si arahidele capata o usoara tenta aramie.
Serviti imediat, simpla, ca o mancare in sine.
Vegetarienii vor aprecia acesta reteta. Se poate adauga alaturi de o portie de varza de Bruxelles cu arahide si o felie de tofu, usor rumenita pe gratar.
Cand nu sunteti in post, poate constitui o garnitura alaturi de peste sau pui.
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorDeliiiiiiciooooosaaaaaaaa! Garantez...racoritoare, lejera...de vara!Merge cu o limonada cu gheata si menta perfect!
Prajitura cu piscoturi si crema de lamaieCredeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu prunePandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii