Punem un vas cu apa sa fiarba. Alegem urzicile de frunze moarte si alte impuritati si le fierbem 20 de min. Cat fierb urzicile taiem ceapa marunt si cateii de usturoi si ii aurim la tigaie cu ulei, presaram doua linguri de faina si stingem cu apa calda avand grija sa nu formeze cocoloase.
Scoatem urzicile de la fiert si le tocam marunt dupa care le mestecam pana obtinem un piure.
In alt vas pe plita, putin uleisosul de ceapa cu faina si urzicile mestecate formeaza un singur tot si daca este gros stingem cu zeama de la urzicipana compozitia va fi asemeni smantanei.
Asezonam cu sare si piper dupa gust si trecem la masa
Fiind o reteta de post se serveste simpla cu mamaliguta
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustUn pranz rapid si bun! #gatescpentruocarte
Pulpe de pui la tigaieDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii