Urzicile se curata si se spala in 2-3 ape. Atentie la piscaturi, o sa simtiti furnicaturi in degete, dar nu-i nimic , fac bine la "romantism" - cum spunea bunica.
Punem 1 litru de apa la fiert, iar cand clocoteste scufundam urzicile si le fierbem cam 15-20 minute.
Le scoatem din apa cu o paleta si le blenduim pana se fac precum o crema.
Intr-o cratita cu ulei incins, punem urzicile amestecand continuu si adaugam faina in ploaie.
Oprim focul, punem usturoiul pisat si omogenizam.
Servim cu putin hrean ras deasupra daca va place gustul iute.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii