Urzici cu usturoi si hrean

Portii
2
Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Urzici cu usturoi si hrean

Ingrediente

  • 500 gr urzici
  • 1 lingura faina
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 1 radacina de hrean
  • 1/2 lingurita sare

Mod de preparare

Urzicile se curata si se spala in 2-3 ape. Atentie la piscaturi, o sa simtiti furnicaturi in degete, dar nu-i nimic , fac bine la "romantism" - cum spunea bunica.

Punem 1 litru de apa la fiert, iar cand clocoteste scufundam urzicile si le fierbem cam 15-20 minute.

Le scoatem din apa cu o paleta si le blenduim pana se fac precum o crema.

Intr-o cratita cu ulei incins, punem urzicile amestecand continuu si adaugam faina in ploaie.

Oprim focul, punem usturoiul pisat si omogenizam.

Servim cu putin hrean ras deasupra daca va place gustul iute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Reţetă de preparare a papanaşilor
2
Romania

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu ciocolata si cocos
4
Dulciuri

Prajitura cu ciocolata si cocos

Prajitura cu ciocolata si cocos
Gogosari si conopida la otet
5
Conserve, muraturi

Gogosari si conopida la otet

Gogosari si conopida la otet