Urzicile se curata si se spala in 2-3 ape. Atentie la piscaturi, o sa simtiti furnicaturi in degete, dar nu-i nimic , fac bine la "romantism" - cum spunea bunica.
Punem 1 litru de apa la fiert, iar cand clocoteste scufundam urzicile si le fierbem cam 15-20 minute.
Le scoatem din apa cu o paleta si le blenduim pana se fac precum o crema.
Intr-o cratita cu ulei incins, punem urzicile amestecand continuu si adaugam faina in ploaie.
Oprim focul, punem usturoiul pisat si omogenizam.
Servim cu putin hrean ras deasupra daca va place gustul iute.
Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromateBorsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoarePaste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii