Urzici cu usturoi si hrean

Portii
2
Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Urzici cu usturoi si hrean

Ingrediente

  • 500 gr urzici
  • 1 lingura faina
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 1 radacina de hrean
  • 1/2 lingurita sare

Mod de preparare

Urzicile se curata si se spala in 2-3 ape. Atentie la piscaturi, o sa simtiti furnicaturi in degete, dar nu-i nimic , fac bine la "romantism" - cum spunea bunica.

Punem 1 litru de apa la fiert, iar cand clocoteste scufundam urzicile si le fierbem cam 15-20 minute.

Le scoatem din apa cu o paleta si le blenduim pana se fac precum o crema.

Intr-o cratita cu ulei incins, punem urzicile amestecand continuu si adaugam faina in ploaie.

Oprim focul, punem usturoiul pisat si omogenizam.

Servim cu putin hrean ras deasupra daca va place gustul iute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa