Ceapa se taie julien, telina se da pe razatoare, iar morcovul se taie pe jumate, dupa care feliute subtiri. Aceste legume se amesteca cu uleiul, boiaua si apa, dupa care se pun la foc mic. Intre timp se taie ciupercile in 4 (eu le-am taiat in patru, deoarece ciupercile mele erau micute). Dupa ce celelalte legume incep sa dea usor in clocot, se adauga ciupercile si maslinele fara samburi. Cand ciupercile incep sa fiarba se adauga cartofii taiati in bucati mai mari.
Toate legumele se lasa sa fiarba la foc potrivit pana se patrund, dupa care se condimenteaza dupa gust.
Aceasta tocanita de legume trebuie sa fie mai zemoasa, daca se evapora apa se mai adauga putin cate putin apa calda.
Dupa ce am pus condimentele si apa (daca este nevoie) se opreste.
Tocanita se serveste cu mamaliguta si ardei iute taiat felii subtiri, pe deasupra.
Pofta buna!!!
P.S.: Cartofii si maslinele sunt atasate in poze diferite fata de poza de prezentare, deoarece am uitat sa le asez in poza
Prajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...
Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoaraUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniIncearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa
Comentarii