Tocanita de Ciuperci cu Smantana (Ciulama)

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Tocanita de Ciuperci cu Smantana (Ciulama)

Ingrediente

  • -15-2 kg ciuperci champignon, proaspete
  • -2 cepe tocate
  • -250-300 ml smantana
  • -sare (vegeta), piper
  • -patrunjel tocat
  • -2-4 linguri faina (eu pun amidon)
  • -3-4 catei usturoi zdrobiti (optional)
  • -2-3 linguri ulei (1-2 linguri unt)

Mod de preparare

Se curata ciupercile, se separa palariile, se toaca marunt piciorusele si se feliaza palariile.

Se caleste ceapa in uleiul incins pana devine sticloasa.
Se adauga piciorusele, se calesc pana aproape sunt facute, atunci punem palariile feliate si mai calim putin.

Se adauga apa doar cat sa acopere ciupercile si fierbem inabusit, la foc mic.

Intre timp dizolvam amidonul in smantana.
Cand ciupercile sunt facute, condimentam cu sare(vegeta), piper, turnam smantana cu amidon si amestecam pana se ingroasa, la foc mic, fara sa fierbem in clocot, altfel smantana se desface(devine ca laptele, lichid)

Adaugam imediat usturoiul zdrobit si patrunjelul tocat, omogenizam si luam de pe foc.

Acoperim si lasam 5 min sa se patrunda aromele, apoi putem servi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete
Evantai din carne de porc cu legume

Evantai din carne de porc cu legume

Evantai din carne de porc cu legume
Barcute din vinete cu arpagic rosu

Barcute din vinete cu arpagic rosu

Barcute din vinete cu arpagic rosu
Cele mai apreciate rețete
Salata de iarna asortata
1
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Prajitura cu foi si gem de prune
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Salata de legume pentru iarna
3
Romania

Salata de legume pentru iarna

Salata de legume pentru iarna
Reţetă de preparare a papanaşilor
4
Romania

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor
Prajitura 2 creme
5
Romania

Prajitura 2 creme

Prajitura 2 creme