Tocanita de Bureti Iuti (iutari)

Complexitate
redusa
Tocanita de Bureti Iuti (iutari)

Ingrediente

  • 500 g bureti iuti (iutari) curatati de codite
  • lamelele roz de sub palarie si pielita de pe exterior (pielita se da jos cu ajutorul unui cutit, prin razuire) Eu am folosit bureti opariti, pregatiti deja pentru iarna
  • 7 fire de ceapa verde (eu am folosit doar frunzele pentru ca era putin mai mare)
  • o legatura patrunjel
  • o legatura marar
  • 13 linguri de ulei
  • sare si delikat dupa gust

Mod de preparare

Dupa ce au fost curatati foarte bine bureti, acestia se taie cubulete mici si se calesc in ulei, la foc mic, pana ce devin mai inchisi la culoare.

Intre timp tocam ceapa, patrunjelul si mararul marunt. Cand buretii incep sa se inchida la culoare se adauga ceapa si se lasa din nou la foc mic, aproximativ 10 minute, pana ce aceasta se caleste putin.

Dupa ce ceapa s-a calit, se adauga sare si delikat dupa gust. Se pune mararul si patrunjelul, se mai lasa cateva minute pe foc, pentru as prinde buretii gustul acestora, dupa care se opresc.

Se servesc calzi, ca garnitura sau simpli.
Pofta buna! ! !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc