Curăţaţi, spălaţi şi tocaţi fideluţă ceapa, ardeii graşi, gogoşarii şi ardeiul iute.
Spălaţi vânăta, roşiile şi fasolea. Curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe vânăta; decojiţi roşiile şi le tăiaţi şi pe ele cubuleţe. Fasolea o tăiaţi în bucăţele de 1-2 cm. Dacă fasolea are boabe crude, mari, puteţi să le scoateţi şi să le folosiţi aşa.
Puneţi uleiul în cratiţă. Când este încins, adăugaţi ceapa, o căliţi două minute, apoi, adăugaţi ardeii şi gogoşarii şi mai căliţi două minute toate legumele.
Adăugaţi cubuleţele de roşii, vânăta şi fasolea şi amestecaţi toate ingredientele împreună cu sarea şi piperul alb.
Luaţi cratiţa de pe foc şi o puneţi la cuptor la 180 de grade, pentru 20 de minute sau până când sunt procesate toate legumele. Acestea o să fiarbă în sucul de roşii care abundă în cratiţă. Când partea lichidă a sucului de roşii s-a evaporat, tocana este gata.
Poftă bună!
Pff, de vreo 3 ani am în plan acest desert minunat, teoretic simplu, de când l-am savurat la un restaurant de pe...
Desert Cusma lui GugutaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii