Se spala ciupercile foarte bine, se rup in buchetele mici sa se poata curata bine, apoi se pun la fiert, se fierb foarte bine, dupa care se clatesc sub jet de apa rece sa se elimine unele impuritati ce pot ramane inainte de fierbere, mentionez ca se spala mai greu un pic, dar cine iubeste ciupercile, are rabdare si indemanare.
Se toaca ceapa si se pune la prajit cu putin ulei, se prajeste ceapa pana devine translucida, asa gustul va fi unul excelent. Se adauga gogosarul taiat fideluta si se lasa sa se patrunda si sa se intrepatrunda gusturile, dupa care se aduga rosiile taiate cubulete, se lasa la foc potrivit pana cand rosiile sunt patrunse bine, apoi se adauga sare, chilli, boia de ardei dulce, cimbru, ciupercile in buchetele mici si se mai fierb vreo 20 minute, cam asa cat sa mai scada surplusul de lichid de la rosiile zemoase, apoi se opreste focul si se serveste cu mamaliguta.
Sa aveti pofta, dragilor!
Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...
Fasole la ceaun - o mancare reconfortantaEste o mancare atat de buna si consistenta. M-am gandit bine inainte sa fac aceasta reteta de post, mancare de ciuperci cu...
Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boiaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii