Spalam dovleceii, ii stergem si ii taiem rondele subtiri.
Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, iar galbenusurile le mixam cu un praf de sare pana se deschid la culoare, dupa care adaugam untul topit si racit (sau ulei, daca nu aveti prin casa unt), amestecam bine, apoi adaugam si cascavalul, laptele, ne ajutam de o spatula sau o lingura de lemn pentru a omogeniza bine ingredientele. Faina cu praful le copt le trecem printr-o sita direct peste compozitia de galbenusuri, potrivim de sare si amestecam totul pana la omogenizare.
La sfarsit adaugam feliile de dovlecei si albusurile batute spuma, amestecam totul cu grija cu ajutorul unei spatule pana omogenizam bine toate ingredientele.
Punem compozitia rezultata intr-o tava (de 24 cm am avut eu) tapetata cu hartie de copt doar pe fund si unsa cu ulei si faina pe margini pentru a nu se lipi.
Dam tava la cuptorul preincalzit, pentru 35-40minute sau facem testul cu scobitoarea.
O lasam sa se raceasca, o portionam dupa preferinte si se serveste rece!
Pofta buna!
Ciorba de ciolan afumat este o delicioasa si aromata specialitate culinara, indragita in bucataria traditionala romaneasca....
Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromataRulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...
Rulouri fragede cu branzaDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii