Se clatesc urzicile si se pun la fiert, se da doar un clocot dupa care se opreste focul, se clatesc cu apa rece si se toaca marunt.
Se clateste leurda si se taie marunt, dar nu prea marunt, ea are foile foarte fine si aproape se topesc la pregatire termica.
Intr-un vas se pune apa minerala, uleiul de masline, uleiul de floarea soarelui, sare, faina de grau in amestec cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu si se omogenizeaza compozitia.
Se adauga urzica tocata, leurda taiata, piper macinat, cimbru, nucile, migdalele, un mix de gogosari si se amesteca usor cu o paleta dupa care se toarna compozitia intr-o tava in care s-a pus hartie de copt. Se da tava la cuptor pentru circa o ora la cuptorul incalzit deja, la foc potrivit. Se incearca din cand in cand cu o scobitoare sa se vada daca s-a copt, daca nu se lipeste aluatul de scobitoare, inseamna ca tarta este gata, se scoate pe aragaz si se lasa sa se racoreasca dupa care se poate portiona. Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustLa fel de cunoscuta in CSI ca si si placinta ruseasca cu branza pe care am postat-o anterior...
Cочники-Placinta ruseasca cu branza IIDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii