Radacina de taro spalata bine o punem la fiert (eu am fiert-o la aburi dupa ce am taiat-o in bucati mari, ca sa mearga mai repede). Se poate fierbe si in apa intreaga. Cind furculita sau cutitul intra in radacina cu usurinta e deja coapta/fiarta. Nu fierbeti mai mult caci devine sfarimicioasa, fainoasa.
Curatati de coaja radacinile fierte.
Intr-o tigaie fara ulei puneti semintele de mustar si incalziti pina cind semintele incep "sa sara" putin in tigaie. Adaugati lingura de ulei, usturoiul taiat in bucati mari si restul condimentelor, amestecati si stingeti focul.
Turnati uleiul cu condimente peste bucatile de taro, amestecati sa se coloreze pe toate partile si le asezati pe tava cu hirtie de copt, puneti in cuptorul gata incalzit la maxim si lasati sa se rumeneasca.
In loc sa il coaceti in cuptor poate fi rumenit in uleiul cu condimente si in wok la foc mediu.
Taro sau colocasia esculenta, dar se mai numeste si ureche de elefant, arbi sau eddoe ...
http://en.wikipedia.org/wiki/Taro
Dupa mine cred ca si numele de cartof paros i se potrivea. e toxic cind e crud, se consuma numai fiert sau copt. Cum e prezent in multe bucatarii traditiionale din lumea larga se gasesc retete la orice pas pe internet. Eu am ales o reteta indiana din regiunea Tamil.
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii