Taro (Radacini) la Cuptor

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Taro (Radacini) la Cuptor

Ingrediente

  • 2 radacini de taro
  • 1 lingura de ulei
  • 1 lingura cu seminte de mustar
  • 1 catel de usturoi
  • 1/2 lingurita chimen macinat (al meu era de Malta)
  • 1 lingurita de turmeric/ curcuma
  • 1 praf de piper
  • 1 lingurita de boia dulce (adaugati si putina paprika daca vreti)
  • 1/2 lingurita coriandru macinat

Mod de preparare

Radacina de taro spalata bine o punem la fiert (eu am fiert-o la aburi dupa ce am taiat-o in bucati mari, ca sa mearga mai repede). Se poate fierbe si in apa intreaga. Cind furculita sau cutitul intra in radacina cu usurinta e deja coapta/fiarta. Nu fierbeti mai mult caci devine sfarimicioasa, fainoasa.

Curatati de coaja radacinile fierte.

Intr-o tigaie fara ulei puneti semintele de mustar si incalziti pina cind semintele incep "sa sara" putin in tigaie. Adaugati lingura de ulei, usturoiul taiat in bucati mari si restul condimentelor, amestecati si stingeti focul.

Turnati uleiul cu condimente peste bucatile de taro, amestecati sa se coloreze pe toate partile si le asezati pe tava cu hirtie de copt, puneti in cuptorul gata incalzit la maxim si lasati sa se rumeneasca.

In loc sa il coaceti in cuptor poate fi rumenit in uleiul cu condimente si in wok la foc mediu.
Taro sau colocasia esculenta, dar se mai numeste si ureche de elefant, arbi sau eddoe ...
http://en.wikipedia.org/wiki/Taro

Dupa mine cred ca si numele de cartof paros i se potrivea. e toxic cind e crud, se consuma numai fiert sau copt. Cum e prezent in multe bucatarii traditiionale din lumea larga se gasesc retete la orice pas pe internet. Eu am ales o reteta indiana din regiunea Tamil.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Bomboane Raffaello
4
Dulciuri

Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello
Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic
5
Salate

Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic

Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic
Parteneri
Cочники-Placinta ruseasca  cu branza  II
Bucataras.RO

Cочники-Placinta ruseasca cu branza II

La fel de cunoscuta in CSI ca si si placinta ruseasca cu branza pe care am postat-o anterior...

Cочники-Placinta ruseasca cu branza II
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute