Taro (Radacini) la Cuptor

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Taro (Radacini) la Cuptor

Ingrediente

  • 2 radacini de taro
  • 1 lingura de ulei
  • 1 lingura cu seminte de mustar
  • 1 catel de usturoi
  • 1/2 lingurita chimen macinat (al meu era de Malta)
  • 1 lingurita de turmeric/ curcuma
  • 1 praf de piper
  • 1 lingurita de boia dulce (adaugati si putina paprika daca vreti)
  • 1/2 lingurita coriandru macinat

Mod de preparare

Radacina de taro spalata bine o punem la fiert (eu am fiert-o la aburi dupa ce am taiat-o in bucati mari, ca sa mearga mai repede). Se poate fierbe si in apa intreaga. Cind furculita sau cutitul intra in radacina cu usurinta e deja coapta/fiarta. Nu fierbeti mai mult caci devine sfarimicioasa, fainoasa.

Curatati de coaja radacinile fierte.

Intr-o tigaie fara ulei puneti semintele de mustar si incalziti pina cind semintele incep "sa sara" putin in tigaie. Adaugati lingura de ulei, usturoiul taiat in bucati mari si restul condimentelor, amestecati si stingeti focul.

Turnati uleiul cu condimente peste bucatile de taro, amestecati sa se coloreze pe toate partile si le asezati pe tava cu hirtie de copt, puneti in cuptorul gata incalzit la maxim si lasati sa se rumeneasca.

In loc sa il coaceti in cuptor poate fi rumenit in uleiul cu condimente si in wok la foc mediu.
Taro sau colocasia esculenta, dar se mai numeste si ureche de elefant, arbi sau eddoe ...
http://en.wikipedia.org/wiki/Taro

Dupa mine cred ca si numele de cartof paros i se potrivea. e toxic cind e crud, se consuma numai fiert sau copt. Cum e prezent in multe bucatarii traditiionale din lumea larga se gasesc retete la orice pas pe internet. Eu am ales o reteta indiana din regiunea Tamil.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Chisca umpluta cu crupe albe
1
Mancaruri cu carne

Chisca umpluta cu crupe albe

Chisca umpluta cu crupe albe
Prajitura cu foi si gem de prune
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Furescuri cu Untura
3
Dulciuri

Furescuri cu Untura

Furescuri cu Untura
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
4
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Chec cu Iaurt
5
Dulciuri

Chec cu Iaurt

Chec cu Iaurt
Parteneri
Desert tort diplomat cu capsuni
Bucataras.RO

Desert tort diplomat cu capsuni

"Retete pentru mese in familie" A inceput sezonul capsunilor dulci si aromate!Imi place sa le servesc asa pentru...

Desert tort diplomat cu capsuni
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Cozonac evantai
Gustos.RO

Cozonac evantai

Intr-un bol se dizolva drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.

Cozonac evantai