Se alege o capatana de varza care e mai indesata sa o putem razui pe razatoarea mare. Se razuieste varza intr-un vas si se pune pe ea un pic de sare, il amestecam bine si il lasam sa stea aproximativ 5 minute. Dupa acest timp, il stoarcem bine de zeama. Se pune intr-un vas la incins cele 150 ml ulei si punem varza stoarsa la calit. Se adauga sare dupa gust si piper macinat. Se caleste pana varza se inmoaie bine. Se amesteca incontinu.
In alt vas punem sa fiarba apa cu sare si cand clocoteste punem il el taieteii pentru 5 minute sa fiarba, apoi oprim focul si ii mai lasam cca 3 minute in oala acoperiti. Se strecoara, se spala sub un jet de apa, se amesteca cu varza calita. Separat cine doreste poate sa taie niste slanina afumata cubulete si sa le prajeasca si apoi se pot pune deasupra taieteilor cu varza.
Daca nu adaugam slanina prajita, obtinem un excelent meniu de post.
p. s.
Ca niciodata al meu sot a mancat taietei cu varza inca portie dubla
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorUn cozonacel tare aratos, pentru care nu e nevoie de cutit ca sa il feliati, cozonacelul evantai cu siguranta va fi vedeta...
Cozonac evantai cu scortisoaraCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii