Tagliatele de dovlecel cu creveti

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Tagliatele de dovlecel cu creveti

Ingrediente

  • Garnitura:
  • Dovlecei – 2 buc
  • Seminte de susan – 1 lingura
  • Ulei de masline – 2 linguri
  • Sos de soia – 2 linguri
  • Zeama de lamaie – 1 lingurita
  • Coaja de lime – 1/2 lingurita
  • Gheata – 1 castron mare
  • Piper negru – dupa gust
  • Crevetii:
  • Creveti mari – 8 buc
  • Rosii cherry – 8-10 buc
  • Usturoi – 3 catei
  • Unt – 20 g
  • Cimbru uscat – 1/2 lingurita
  • Vin roze demisec – 40 ml
  • Zahar brun – 1/4 lingurita
  • Patrunjel – 1 legatura
  • Sare si piper negru – dupa gust

Mod de preparare

Cu un peeler (cutit economic) taiati fasii de dovlecel de aceeasi dimensiune (insa omiteti miezul (acolo se strange foarte multa apa);
Intindeti-le pe un tocator de lemn si puneti putina sare pe deasupra;
Lasati-le cca 15 min si tapetati-le cu cateva servetele pentru a absorbi excesul de apa;
Curatati crevetii lasandu-le coada (pentru efect);
Taiati usturoiul pe lungime, pe jumatate si scoateti-i inima (vena aceea verde);
Taiati rosiile cherry in 4;
Adaugati untul si uleiul de masline in tigaie;
Cand aceasta s-a incins adaugati crevetii si usturoiul;
Sotati-i cca 2-3 minute, adaugati cimbrul si stingeti cu vinul roze;
Adaugati rosiile cherry, zaharul si fierbeti alte 2 min;
Tocati patrunjel si adaugati pe deasupra;
Puneti apa la fiert cu sare – cand aceasta clocoteste adaugati tagliatellele de dovlecei;
Fierbeti cca 1 min, si scoateti-le intr-un castron cu gheata si apa (soc termic - pentru a-si pastra culoarea);
Sotati-le intr-un wok cu putin ulei, sos de soia, piper negru dupa gust, coaja de lime si zeama de lamaie;
La sfarsit adaugati 2-3 picaturi de ulei de susan si lingura de seminte de susan;
Serviti impreuna cu crevetii;
Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Piure cu pulpe de gasca
Bucataras.RO

Piure cu pulpe de gasca

Pentru Saptamana barbatilor care gatesc!

Piure cu pulpe de gasca
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!