Tagliatele de dovlecel cu creveti

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Tagliatele de dovlecel cu creveti

Ingrediente

  • Garnitura:
  • Dovlecei – 2 buc
  • Seminte de susan – 1 lingura
  • Ulei de masline – 2 linguri
  • Sos de soia – 2 linguri
  • Zeama de lamaie – 1 lingurita
  • Coaja de lime – 1/2 lingurita
  • Gheata – 1 castron mare
  • Piper negru – dupa gust
  • Crevetii:
  • Creveti mari – 8 buc
  • Rosii cherry – 8-10 buc
  • Usturoi – 3 catei
  • Unt – 20 g
  • Cimbru uscat – 1/2 lingurita
  • Vin roze demisec – 40 ml
  • Zahar brun – 1/4 lingurita
  • Patrunjel – 1 legatura
  • Sare si piper negru – dupa gust

Mod de preparare

Cu un peeler (cutit economic) taiati fasii de dovlecel de aceeasi dimensiune (insa omiteti miezul (acolo se strange foarte multa apa);
Intindeti-le pe un tocator de lemn si puneti putina sare pe deasupra;
Lasati-le cca 15 min si tapetati-le cu cateva servetele pentru a absorbi excesul de apa;
Curatati crevetii lasandu-le coada (pentru efect);
Taiati usturoiul pe lungime, pe jumatate si scoateti-i inima (vena aceea verde);
Taiati rosiile cherry in 4;
Adaugati untul si uleiul de masline in tigaie;
Cand aceasta s-a incins adaugati crevetii si usturoiul;
Sotati-i cca 2-3 minute, adaugati cimbrul si stingeti cu vinul roze;
Adaugati rosiile cherry, zaharul si fierbeti alte 2 min;
Tocati patrunjel si adaugati pe deasupra;
Puneti apa la fiert cu sare – cand aceasta clocoteste adaugati tagliatellele de dovlecei;
Fierbeti cca 1 min, si scoateti-le intr-un castron cu gheata si apa (soc termic - pentru a-si pastra culoarea);
Sotati-le intr-un wok cu putin ulei, sos de soia, piper negru dupa gust, coaja de lime si zeama de lamaie;
La sfarsit adaugati 2-3 picaturi de ulei de susan si lingura de seminte de susan;
Serviti impreuna cu crevetii;
Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa